Всички участници в WE WILL ROCK YOU пристигнаха у нас

На 13 май точно в 21,00 ч с полет от Истанбул у нас кацна целия екип на най-популярния мюзикъл за последните години – WE WILL ROCK YOU.

Създаден и режисиран от Бен Елтън, със специални музикални напътствия от страна на Брайън Мей и Роджър Тейлър, мюзикълът се играе с огромен успех повече от 10 години по целия свят. Разбира се, голямата му популярност се дължи на хитовете на Queen, на които той се базира. До момента шоуто е развълнувало повече от 6 милиона зрители във Великобритания и повече от 15 милиона души в 17 държави. София е една от поредните спирки в първото световно турне на WE WILL ROCK YOU.

Целият актьорски състав пристигна снощи у нас. В София вече са техническите екипи, които работят по изграждането на уникалната сцена в Арена Армеец. Тя ще заема по-голяма част от залата, затова седящите места на всяко представление ще са ограничени до 4500. В момента приключва работата по монтажа на всички конструкции и подвижни платформи, която обикновено отнема около 36 часа. Предстои да се монтират 250-те прожектора, които осветяват сцената – подвижни, въртящи се, мигащи и др.

Във видимо добро настроение актьорите от WE WILL ROCK YOU поздравиха първите посрещнали ги на летището журналисти. Звездата от мюзикъла МиГ Айеса, който играе главната роля на бунтаря Галилео, сподели, че е много щастлив отново да пристигне у нас. Преди месец той беше в България, за да промотира шоуто. МиГ сравни героя си в мюзикъла с Нео от „Матрицата“ и сподели, че най-много му харесва трансформацията, през която той преминава – от объркано момче, което чува гласове на отдавна починали рок величия, до истинска рок звезда. „Няма по-хубаво нещо от това да обикаляш различни страни и да правиш хората щастливи, изпълнявайки любимите песни на Queen. Гответе се, ще ви разтърсим съвсем скоро”, каза въодушевеният изпълнител.

Заедно с актьорите пристигнаха и музикантите, които изпълняват на живо песните в WE WILL ROCK YOU. Сред тях е и 21-годишният Руфъс Тейлър. Синът на Роджър Тейлър е негов достоен наследник на барабаните. МиГ обясни, че Руфъс е в трупата не благодарение на това, че може да се похвали с такъв прочут родител, а защото е прекрасен музикант. „Руфъс е невероятно талантлив, ще се убедите в това съвсем скоро. Но и на него му се наложи да се яви на кастинг, като всеки от нас, за да стане член на трупата”, допълни МиГ.

С мюзикъла WE WILL ROCK YOU популярният британски писател, сценарист и режисьор Бен Елтън отдава почит на бунтари, оставили трайна следа в музикалната история – Карън Карпентър, Патси Клайн, Марвин Гей, Джордж Харисън, Джими Хендрикс, Бъди Холи, Джанис Джоплин, Джон Ленън, Джим Морисън, Елвис Пресли, Ханк Уилямс и, разбира се, Фреди Меркюри. А сред песните, на които ще може да се насладите, са вечни хитове като Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now, I Want To Break Free, A Kind Of Magic, Radio GaGa, Who Wants To Live Forever, Under Pressure и, разбира се, We Will Rock You.

Мюзикълът „WE WILL ROCK YOU” ще се играе в "Арена Армеец София" от 15 до 19 май 2013г.

СПЕКТАКЛИ:

15май 2013             
Сряда - 20:00 ч.

16май 2013
Четвъртък - 20:00 ч.

17май 2013
Петък - 20:00 ч.

18май 2013
Събота - 15:00 ч. и 20:00 ч.

19май 2013
Неделя - 19:00 ч.