WE WILL ROCK YOU превзе София

Истински фурор предизвика първото представяне пред българска публика на мюзикъла WE WILL ROCK YOU.

Създадено и режисирано от Бен Елтън, със специални музикални напътствия от страна на Брайън Мей и Роджър Тейлър, шоуто се играе с огромен успех повече от 10 години по целия свят. Разбира се, голямата му популярност се дължи на хитовете на Куин, на които той се базира. До момента мюзикълът е развълнувал повече от 6 милиона зрители във Великобритания и над от 15 милиона души в 17 държави. София е една от спирките в първото световно турне на WE WILL ROCK YOU.

WE WILL ROCK YOU
Статистика:
•    33 са актьорите в шоуто
•    8 са музикантите, които свирят на живо зад сцената и излизат пред публиката в края на представлението
•    Общо 77 са техническия екип, като 4 души се грижат за поддръжката на костюмите
•    35 техници се грижат всичко в шоуто да бъде наред
•    38 души помагат в изграждането на сцената от българска страна
•    36 часа са необходими за построяването на сцената
•    Прибирането й отнема много по-малко време - 4 часа и половина
•    Оборудването по цялото шоу тежи 100 тона
•    В над 20 тира е побрана цялата техника, като най-лекия от тях тежи 3,5 тона
•    Общо 100 са колоните, които озвучават всяко шоу
•    250 прожектора осветяват сцената
•    200 фенерчета, 15 000 малки светлини и различни лазери, които преминават и през публиката, са използвани по време на шоуто
 
Освен 24 от хитовете на Куин, WE WILL ROCK YOU впечатлява и с уникалната си визия. Усеща се едно постмодерно ретро чувство в цялото шоу благодарение на декора, създаден от Марк Фишър, и шантавите забавни костюми, чиито дизайнер е Тим Гудчайлд. Използват се видео екрани за фон на кратките сцени, които разкрасяват продукцията и са препратка към първите видеоклипове по MTV.

Огромна сцена, зрелищна мултимедия, пищно осветление и ефектна хореография видяха първите зрители на мюзикъла в зала Арена Армеец. Самите актьори се справят блестящо с ролите си и успяват да съживят на сцената магията на Куин. Най-големите им хитове звучат в спектакъла, но в нови аранжименти, които наелектризират публиката по целия свят. МиГ (Галилео), Лорен Самюелс (Скарамуш), Джена Лий-Джеймс (Killer Queen), Шон Кингсли (Кашоги), Луси Джоунс (Мийт), Ролан Бел (Бритни) и цялата останала трупа бе дълго аплодирана и у нас. На барабаните пък се вихреше Руфъс Тейлър, син на легендата Роджър Тейлър.

Интересът към сцената, костюмите и аксесоарите, носени от актьорите бе закономерно голям. Многобройните приспособления и подвижни платформи, създадени специално за това турне, също фокусираха вниманието на първите зрители. Безспорно най-открояващият се персонаж е този на Killer Queen. От огромния й движещ се трон, отрупан с розови пера, до видеокамерата, която я снима в реално време зад сцената, тя определено няма как да остане незабелязана.

Импровизацията е неизменна част от шоуто. Макар че автор на сюжета е популярният британски комик, писател и драматург Бен Елтън, актьорите винаги правят промени в сценария, вмъкват нови реплики и движения (ще видим заигравка с PSY и неговия хит „Gangnam Style“). Тези реплики зависят от страната, в която гостуват в момента. Винаги от екипа правят предварителни проучвания за това, което би се харесало на местната публика. Актьорите често проговарят на съответния език, дори вмъкват имена на популярни личности. Така зрителите на първото представление у нас реагираха с голямо въодушевление при споменаване името на Димитър Ковачев – Фънки.

Билетите за мюзикъла WE WILL ROCK YOU са на цени от 40 до 100 лв и все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и от касата на Арена Армеец.

Свързани новини

Изненада!

01.12.2023

Queen са по-заредени от всякога

30.03.2023

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Нова песен с гласа на Фреди Меркюри

14.10.2022

Албум на Queen направи рекорд

20.07.2022