Anastacia си направи двойна мастектомия след раков рецидив

Anastacia е преминала операция - двойна мастектомия (отстраняване на гърдите) - след като ракът, от който се беше излекувала, се появи отново, десет години по-късно. 45-годишната изпълнителка обяви това едва сега - съвсем навреме, тъй като месец октомври по целия свят е месец на повишаване на вниманието към рака на гърдата.
  
"Диагностицираха завръщането на болестта по-рано тази година и в момента се възстановявам след двойна мастектомия", заяви певицата и добави, че вече се чувства отлично и планира да продължи да работи скоро.
 
В интервю от 2008, Anastacia беше посочила възможни причини за отключването на проблема си: "На все повече жени се случва да заболеят от рак на гърдата, без да имат генетични предпоставки. Убедена съм, че е свързано със стреса, при мен поне със сигурност. Не особено добрата връзка, в която бях, кариерата ми - всичко ми дойде твърде много. Аз не съм създадена за този бизнес, не знам как да бъда звездата, която лейбълът ми винаги е изисквал от мен да бъда. Никога нищо от това не ми е идвало естествено. Мога лесно да разбера момичетата, които излизат от релсите, като Amy Winehouse и Britney Spears - мисля, че успях да се справя с всичко това просто защото бях по-възрастна от тях. Но след успеха на първия ми албум, директно започнах работа по втория и работех толкова много, че всичко ми се сливаше. Дойдоха проблемите с гласните струни, паник атаките. Скоро след това дойде и ракът".
 
Това едва ли е само драматично изказване, тъй като здравето на изпълнителката не е стабилно открай време. Anastacia страда от проблем със сърцето, подобен на тежка аритмия, затова се налага да взима хапчета ежедневно, за да го държи под  контрол. Освен това, още от ранна тийнейджърска възраст, е диагностицирана с болестта на Крон - хронично възпаление на червата, част от чиито симптоми са разстройство, повръщане, треска и жестоки спазми.
 
Anastacia обаче отказва да гледа всичко от негативната му страна и коментирайки сложната си медицинска история, казва: "Моите болести ме промениха по толкова много начини. Имат ефект върху всичко - от ежедневния ми живот, през кариерата, до връзките ми. Това, в което някои биха видели проклятие, за мен е дар, защото ми помогна да открия коя съм в действителност".

Свързани новини

Певицата Anastacia инкогнито у нас

01.04.2019

Пада концертът на Anastacia у нас

12.06.2018

Anastacia ще пее в София на 1 юли

08.03.2018

Anastacia пуска best колекция

10.11.2015

Anastacia - "Take This Chance"

07.10.2015