Андреа Бочели се завръща в България догодина

Преди 8 години музикалният гений излезе пред българската публика с камерен концерт, а през май 2014 отново ще пее пред своите български почитатели. За първи път публиката у нас ще се докосне до истинската същност на световноизвествния тенор, който идва сега за един магически спектакъл, включващ класически арии от най-известните италиански и световни опери, както и песни от новия му албум Passione. За българските си почитатели маестрото е приготвил и специална изненада.
 
Концертът ще се състои в зала "Арена Армеец“ в София, където хиляди фенове ще имат възможност да се докоснат до магията Бочели. Цените на билетите са между 50 и 200 лв. и вече се продават в eventim.bg и andreabocelli.com/tickets.
 
"Истински се вижда само със сърцето!“ - тези думи на Антоан дьо Сент-Екзюпери от романа "Малкият принц“, биха могли да бъдат мото на творчеството и кариерата на гениалния Бочели. 
 
Трудно е да се изброят всички професионални триумфи на маестрото, заради които той намира място в Книгата за рекорди на "Гинес“, печели награда Златен глобус и е номиниран за "Оскар“. Изпълнения в Carnegie Hall, Central Park в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или супер концерт пред 110 хиляди души в Сао Паоло, Бразилия, са просто няколко щрихи от неговата уникална кариера. През 2010 за Бочели изгрява и звезда в Алеята на славата в Холивуд. 
 
Влиянието на Бочели върху съвременната музика се споменава редом с имената на Карузо и Синатра. Той не е просто продукт на маркетингов екип; превърнал се е в легенда приживе, легенда обречена да запленява слушателите във вечността. Селин Дион, вдъхновена от дарбата му, възкликва: "Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!"
 
Тенорът е роден в Тоскана - родината на Пучини и Маскани.  По време на своето детство в малко селце близо до Пиза, той получава пълна подкрепа от своето семейство в желанието си да учи музика. Стремежът му да продължи музикалните  уроци го принуждава да съчетава нощни изяви в пиано барове и усвояването на правните науки в университета в Пиза. Въпреки че постига голям успех с любовта си към пианото и флейтата, още докато е юноша, той осъзнава, че най-силният инструмент, който притежава, е собственият му глас.
 
За световната сцена звездата на Бочели изгрява през 1994. Той печели конкурса за песен в Сан Ремо с "II Mare Calmo della Sera”. Същата година получава участие в "Макбет“ на Верди, а на Коледа изпява "Adeste Fideles” за Папата пред десетки хиляди вярващи на площад "Свети Петър“. Оттогава насам животът му е белязан от нестихващ успех.
 
Увеличаването на влиянието на поп музиката сред музикалните вкусове по света увлича и самия Бочели. Той участва в различни поп проекти, но никога не забравя своята голяма страст - операта. Докато изпълнява опери на Бизе и Пучини пред стотици хиляди хора, Бочели твори и в сферата на поп индустрията. Това оформя бъдещия музикален подпис на маестрото, разпознаван чрез изкуството на традиционната оперa, но с модерно поп звучене, така че става любим на максимално широк кръг публика. Един от най-големите му хитове - "Con Te Partiro”, по-известен като "Time to Say Goodbye”, по-късно дует със Сара Брайтман, е водещ в топ класациите в продължение на месеци и чупи рекордите по продажби в редица страни. 
 
На 29 януари 2013 маестро Бочели издаде своя нов дългоочакван 14 студиен албум Passione, който включва едни от най-романтичните любовни песни на всички времена. В албума Бочели си партнира във вдъхновяващи дуети с артисти като Дженифър Лопес, Нели Фуртадо и тромпетиста Крис Боти.
 
На 21-ата година от своята кариера, след концерти и турнета по целия свят, с повече от 80 милиона продадени копия зад гърба си, Андреа Бочели се качва на сцената на "Арена Армеец” на 30 май 2014 за незабравима среща с българските си почитатели.

Свързани новини

Маестрото отново у нас!

06.03.2024

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Андреа Бочели подарява свой концерт

10.12.2021

Матео Бочели дебютира със "Solo"

08.10.2021