Светът на Рут Колева на длан в новия албум RUTH

На 25 октомври от 20:00 часа Рут Колева ще представи дългоочаквания си нов албум в Централния военен клуб в София. Албум, записан в Холандия и мастериран в САЩ, който предстои да бъде издаден освен в България и в страни като Япония, Индонезия, САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Белгия. Независимо от географията, най-важното отново е музиката, извираща от душата и текстовете, които я докосват на повече от едно ниво.
 
Новият албум на Рут носи заглавието RUTH, но зад краткото наименование се крие мащабно международно сътрудничество, продължило повече от година. В записите в студио Flowriders в Амстердам участват музиканти, свирили с някои от най-актуалните звезди на соул и джаз сцената – беквокалистката Шарлийн Хектър, работила с Емили Санде, барабанистът Ричард Спейвън, свирил в албумите на Хосе Джеймс, както и много музиканти от амстердамските джаз среди.
 
Не по-малко интересен е и бендът, който ще се качи на сцената за премиерата на RUTH. Музикантите долитат от Холандия, но в биографиите им, събрани заедно, почти не остава кътче по света, в което да не са свирили – от ЮАР до Япония и от Чили до Русия. В България еклектичният джаз бенд ще подкрепи Рут в първото официално представяне на новия й албум пред родната публика.
 
RUTH не е просто колекция от отделни песни, създадени по различно време, с различни музиканти, в няколко различни студиа. Албумът е концептуален и звучи синергично, като история, разказана от начало до край, в която всяка песен е част една обща идея и свързваща нишка. Музиката в него сякаш е кратък разказ на един живот, в който са намерили място всички емоции и мечти.
 
Албумът тръгва от София с надеждата да обиколи колкото се може повече държави и да покаже на света модерното музикално лице на България. 
 
С Рут Колева на 25 октомври в София ще свирят:
Michelle Oudeman – беквокали
Sietske Morsch – беквокали (работила с Джордж Клинтън, Анук, Postman).
Rick Van Wort – барабани. Започва да свири на невръстната възраст от 18 месеца и така до ден днешен, когато вече е име на холандската сцена. Работил с големи имена в родината си като Glennis Grace, Gers Pardoel, Postmen и др.
Kasper Kalf – бас – Амстердам. Свирил е по целия свят, участвал е в групите Pete Philly & Perquisite, Monsieur Dubois, Young Sinatras и др.
Vincent Helbers – кийборди и ефекти
Remi Lauw – китара – продуцент и китарист в амстердамската група Secret Rendezvous.
Han Litz – флейта – музикант от Амстердам, експериментиращ с джаз и клубна музика. Свирил с култовите Jazzanova, Zuco 103, Луи Вега и др. Има и собствена група - Han Litz Group.
 
Билетите за премиерата на новия албум на Рут са достъпни в мрежата на Eventim.bg, на касите на EasyPay и на TixGate.com.

Свързани новини

Рут Колева пусна клипа към "Tokyo"

31.01.2017

Рут Колева със спектакъл в Зала 1 на НДК

11.11.2016

Рут Колева - “Oceans

27.06.2016

Рут Колева със симфоничен концерт в SLC

29.04.2015

Рут Колева с Филхармоничен концерт в SLC

25.03.2015