Коя е най-обсъжданата личност онлайн за 2013?

Когато става дума за известност онлайн, човек би си казал, че Justin Bieber, Kanye West и Kate Middleton ще са водещи фигури, но нищо подобно. Тяхната известност нищо не струва пред популярността на новия лидер на католическата църква, папа Francis - който е най-обсъжданата личност в интернет за 2013, според анализ на Global Language Monitor.
 
Всяка година GLM публикува най-използваните думи, фрази и имена, базирани на показанията в “глобалния интернет и социални медии.”
 
В топ 15 на GLM влизат не само личности, но и организации, събития и институции. В челната десетка влизат още Edward Snowden, който източи информация за шпионската програма за цивилни на NSA (Националната агенция по сигурност); Kate Middleton, която роди син на престолонаследника принц William; Ted Cruz, тексаския губернатор, който успешно попречи за приемането на Affordable Care Act - план за достъпни медицински грижи за бедното население; и Chris Christie - новопреизбрания губернатор на Ню Джърси и силен кандидат за президетските избори през 2016.
 
Ето и пълния списъкл с най-споменаваните през 2013:
 
1. Папа Francis
2. ObamaCare (програма за по-достъпно здравно осигуряване в Америка)
3. NSA (Националната агенция по сигурност на САЩ)
4. Edward Snowden
5. Kate Middleton
6. IRS (неизменната болка на американците - Данъчната служба)
7. Ted Cruz
8. Chris Christie
9. Tea Party (ултраконсвервативно движение в САЩ, известно с ретроградните си схващания)
10. Атентаторите на маратона в Бостън
11. Malala Yousafzai (пакистанската ученичка, която беше простреляна в лицето от талибани затова, че ходи на училище; тя превърна отвратителния инцидент в глобално послание за мир и толерантност, упорито проповядвайки нуждата от образование за всички и ненасилието - включително нежеланието за мъст към собствените й мъчители)
12. Китайския президент Xi Jinping
13. Barack Obama
14. Иранския президент Hassan Rouhani
15. Олимпиадата в Сочи
 
Сред най-употребяваните думи са “хаштаг”, “безпилотни самолети”, “туъркинг” и “мийм”. “Федерален блокаж", "глобално затопляне” и "действай внимтелно", популярна фраза от финала на сериала "Breaking Bad" са били сред най-споменаваните фрази за 2013.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024