Kanye West съди Амазон заради "койние уест"

Kanye West е завел съдебно дело за емитирането на виртуална валута, подобно на биткойн, наречена "койние уест". Преди всичко обаче Kanye трябва да реши кого точно да съди. Възможни обвиняеми по делото могат да бъдат сайтове като 0daycoins и Амазон, които работят с валутните борси, пише бгнес.
 
В иска, който R&B певецът е подал във федералния съд в Ню Йорк, се казва, че потребителите на тази валута погрешно смятат, че той е източникът на специалната валута. Като доказателство са предоставени цитати на публикации в Туитър. Адвокатите на певеца опитват да съберат още доказателства по делото, но засега най-интересен е искът срещу Амазон за нарушаване на търговски права.
 
"Амазон и редица подобни компании преднамерено са пренебрегнали уведомленията за нарушения и съзнателно не са се запознали с пълния текст на закона за неправомерна дейност, която продължава в уебсайтовете нарушители", се казва с иска по делото.
 
"Искаме да стане ясно, че сме напълно независими (от Kanye West) и не би трябвало да има объркване по отношение на целта или произхода на този проект. Името "койние" е единствено пародийно и няма нищо общо с намекване или потвърждение за участие", се казва в един от сайтовете с "койние уест".

Свързани новини

The Weeknd вместо Йе на Coachella

07.04.2022

Изхвърлиха музиканта от събитието

21.03.2022

Кание Уест и Мерилин Менсън пак заедно

01.02.2022

Готов е афишът на Coachella 2022

13.01.2022

Кание Уест показа новите си проекти

11.01.2022