ABBA влезе в шведската Зала на славата

Членовете на легендарната група ABBA станаха едни от първите герои на Шведската музикална зала на славата. Тя беше открита през май миналата година в същата сграда, където се намира и музеят на групата, пише бгнес.
 
Заедно със световно известния квартет (Björn Ulvaeus — композитор, вокалист и китарист, Benny Andersson — клавишни инструменти и вокалист, Agnetha Fältskog — вокалистка и Anni-Frid Lyngstad - вокалистка) журито отбеляза заслугите и на други шведски автори и изпълнители, сред които Roxette, Latin Kings, Entombed и оркестъра на Народния театър.
 
Композиторът Benny Andersson не беше изненадан, че AББA заема заслужено място в Залата на славата. "Не беше възможно да не присъства ABBA. Ние се отнасяме сериозно към музиката още от първия ден", коментира той избора на журито.
 
Залата на славата е създадена, за да отдаде почит на композитори , продуценти и изпълнители от особена важност за шведската популярната музика. За да влезе в престижната зала, музикантът трябва да е работил в своята област най-малко 20 години. 

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022