Съдят Ricky Martin заради песента му за Световното

Млад музикант заведе дело за 10 милиона долара срещу латинозвездата Ricky Martin заради песента му за Световното първенство по футбол "Vida", съобщава бгнес.
 
 
Luis Adrian Cortes Ramos, бивш финалист в телевизионното състезание Мюзик Айдъл в Пуерто Рико, твърди, че представил своята версия на песента на конкурса SuperSong, организиран от представители на Martin и на Sony Music в края на миналата година. Целта на конкурса била да се намери нова песен за Световната купа по футбол в Бразилия. Според съдебните документи, внесени в съд в Пуерто Рико миналата седмица, организаторите на конкурса обещали, че "спечелилият композитор ще бъде награден и ще получи признание за работата си", но Ramos твърди, че това не се случило.
 
Според младия музикант сингълът му не успял да стигне до официалните пет песни финалисти в SuperSong през януари тази година, но само няколко месеца по-късно била пусната от Martin без негово знание или разрешение. "Ramos беше изненадан, разочарован и му беше причинено психическо страдание, защото песента беше почти идентична с тази, която той композира. До този момент Martin беше идол за Ramos", заяви адвокатът на ищеца. Представител на Ricky Martin отказа да коментира пряко делото, но разкри, че ръководството на Sony проучва спора.
 
Според официалната информация песента "Vida" е на писана от Martin, Salaam Remi и Elijah King, и е продуцирана от Remi. През май тя беше включена в официалния албум за Световното първенство по футбол през 2014 One Love, One Rhythm.

Свързани новини

Рики Мартин се завърна с мини-албум

26.07.2022

#BestNewMusic тази седмица

29.04.2022

Enrique Iglesias с нов летен хит

02.07.2021

Рики Мартин с нов испански хит

11.06.2021

Ricky Martin с изненадващо ново EP

01.06.2020