David Guetta издава новия си студиен албум след месец

Listen, шестият студиен албум на Guetta, който излиза на 24 ноември, обединява три години продуцентска работа с желанието на David да създава записи, които се харесват, както на огромната му армия от фенове, така и на останалата част от аудиторията. 
 
“Можех да повторя стила, който ми донесе толкова успех, но исках да израсна като продуцент и да стигна до предела на възможностите си. Да изпробвам нови идеи. Да изляза от комфортната си зона. Да създавам песни, които се открояват, независимо дали са изпълнени от диджей, рок банда или оркестър. Работих с пиано, цигулки, китари и добавих и електронни елементи. Това е и най-личният ми албум в текстови аспект и затова го нарекох "Слушай”. И танцувай, но наистина от сърце.”
 
Вече с международен хит “Lovers On The Sun”, станал #1 във Великобритания, Франция и Германия, където се задържа на тази позиция рекордните 7 седмици, Listen е готов да надгради постигнатото от тройно платинения Nothing But The Beat (2011) и номинирания за Grammy One Love (2009).
 
Включващ редица специални гости, сред които Emeli Sandé, чийто вокали звучат в “What I Did For Love”, ирландското трио The Script, забележителният певец и текстописец John Legend и Nicki Minaj с нейната “Hey Mama”, Listen е повлиян от широка гама музикални стилове и затова е и толкова вълнуващ запис. В албума David обединява сили и с очарователната Sia за чувствения и красив сингъл “The Whisperer”. На 8-то място в записа пък е парчето “Bang My Head”, в което диджеят отново се съюзява със своята партньорка от Titanium.
 
Listen подчертава и друг важен елемент от мисията на David – представянето на един нов талант пред света. Изгряващата звезда Sam Martin, който пее в сингълите “Lovers On The Sun” и “Dangerous”, е доказателство за способността на Guetta да открива бъдещи хитови изпълнители.
 
Диджеят ще представи и дългоочакваното видео към последното си парче “Dangerous” на 31 октомври, когато то ще може да бъде гледано в каналите на David в Youtube: youtube.com/davidguetta и youtube.com/davidguettavevo. Клипът е режисиран от Jonas Åkerlund и световната му премиера ще бъде в Google+ Hangout. David ще говори с музикалния експерт Bill Werde относно новия албум и правенето на видеото. Освен това диджеят ще отговаря и на въпросите на фенове. 
 
 
Listen е не само необикновен албум, но и доказателство за висотите, които Guetta постига в музикалната си кариера. От желанието му да поема рискове и да експериментира със собствения си стил, до обединяването на сили със световно признати артисти от различни музикални среди, Listen е истинска, модерна и иконична творба. Ако попитате David обаче, той ще каже само, че е просто диджей, който прави записи. Слушайте и решете сами.
 
Listen - съдържание:
01 Dangerous feat. Sam Martin
02 What I Did For Love feat. Emeli Sande
03 No Money No Love feat. Elliphant & Ms Dynamite
04 Lovers On The Sun feat. Sam Martin
05 Goodbye Friend feat. The Script
06 Lift Me Up feat. Nico & Vinz, Ladysmith Black Mambazo
07 Listen feat. John Legend
08 Bang My Head feat. Sia
09 Yesterday feat. Bebe Rexha
10 Hey Mama feat. Nicki Minaj & Afrojack
11 Sun Goes Down feat. MAGIC! & Sonny Wilson
12 S.T.O.P feat. Ryan Tedder
13 I'll Keep Loving You feat. Jaymes Young & Birdy
14 The Whisperer feat. Sia
 
Албумът Listen на David Guetta ще бъде на музикалния пазар на 24 ноември от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

В очакване на звездно бебе

17.11.2023

#BestNewMusic тази седмица

29.07.2022

Нов хит от Давид Гета

19.07.2022

#BestNewMusic тази седмица

08.04.2022

Горещите музикални премиери 12-18.07.21

22.07.2021