PSS пуснаха "Краят на дъжда”, представят го на живо в RockIT (видео)

Младата българска група PSS представи в ефир песента и видео клипа "Краят на дъжда”. Парчето е съчетание между нови творчески търсения и желание за друго звучене. Вдъхновението идва с края на дъжда, един колкото лиричен, толкова и драматичен момент в природата. Момент, зареден с остатъчно електричество и много надежда. 
 
Песента описва вечни теми, като несподелената любов и намирането на нови хоризонти, отхвърлянето на рамки и ограничения. Противоречията, най-естественото в човешката природа, са предадени с емоционалния заряд не само на музикалните тонове, но и с цветове и дизайна на видеото. Със сигурност си спомняте "Мечта” и "Не го мисли”, които озвучиха лятото и продължават да печелят все повече фенове, всяка с над 12 000 гледания в youtube. 
 
Новият запис е направен в гръцкото Artracks Recording Studio. Главните герои са PSS (Сандра Петрова - вокал, Лени - китара, Константин Савов - барабани и Светослав Димитров - бас). Продуцент е Лени, негов е и аранжиментът, имузиката. Към авторството на текста се присъединява вокалистката Сандра. 
 
 
Клипът също е изцяло идеен проект на PSS. Идеята тръгва от една рисунка, а PSS сами построяват, създават дизайна и го претворяват с четки и бои в рамките на 16 часа; толкова трае и самият запис. Всичко е в червено, бяло и черно, трите цвята, които най-силно въздействат на сетивата. 
 
С "Краят на дъжда” PSS навлизат в нова фаза - изчистен и суров рок. Парчето ще бъде представено за първи път лайф в столичния клуб RockIT на 26 ноември от 20ч.
 

Свързани новини