Нов сингъл от етно проекта на Нина Николина и Калин Вельов (видео)

"Попадийо” е първи, официален сингъл на PENDARA Ethno Project от концептуалния проект на Нина Николина, и Калин Вельов.
 
Във видеозаснемането на песента като специален гост участва кубинката Ире Васкез, която се изявява на българската музикална сцена в няколко различни латино проекта, включително като солов изпълнител и пианист.
 
Песента е от трънския край, характерен със специфичния си диалект и хумористичните текстове на песните. 
Изумителното музикално съчетание на българския фолклор и DJ музика е дело на DJ Бор4е Бояджиев и Калин Вельов, а режисьор на видеото е Ненчо Балкански.
 
 
Смесвайки стилове и музикални култури от различни краища на света, DJ Бор4е и Калин Вельов поднасят авторски аранжименти, съчетани с афро кубински, бразилски, латино и ориенталски ритми. Народните песни за албума са подбрани от различни региони на България от Нина Николина и Екатерина Ангелова. На международна музикална сцена за първи път проектът е представен от Нина Николина и Калин Вельов през 2002 в Холандия. Студийните и концертни записи  в България са с участието на Недялко Недялков – кавал и Мартин Ташев – тромпет и флюгел. 
 
От 2012 към тях се присъединява и народната изпълнителка Екатерина Ангелова, наследница на поколения народни певици. Екатерина Ангелова е пяла в хора на Големите български гласове, като вокален солист участва в maProject, реализиран във Вилнюс. През 2007 заедно с композитора Иво Паунов основава група Аcid Folk Five (Collective) с когото 2013 издават албума Dragon's Bride

Свързани новини

Водещата Калина Стефанова написа книга

05.02.2019

Pendara Ethno Project с нов радиосингъл

28.10.2016

Pendara Ethno Project с концерт-промоция

14.06.2016

Pendara Ethno Project пуснаха албум

11.05.2016

Кирил Маричков гост в "Шоуто на Калина"

31.08.2015