Ето кои са най-търсените теми в Google тази година

Смъртта на Robin Williams накарала хора от цял свят да търсят информация в интернет за живота му, което го превръща в най-търсената тема през годината в Google, съобщи бгнес.
 
"Смъртта на обичания комик и актьор Robin Williams шокира света, карайки много хора да търсят онлайн повече информация и да си спомнят. Това поставя Williams на първо място в нашата класация за глобалните тенденции", съобщи вицепрезидентът на Google Amit Singhal. "Забелязваше се дори увеличение на търсенията, свързани с изследвания на депресия и психическо здраве в дните след смъртта му", допълни той. Williams беше открит мъртъв на 11 август в дома си в Мерин каунти, северната част на Сан Франциско. По-късно следствието установи, че той се е обесил.
 
Световното първенство по футбол е второто най-горещо търсене в Google. "Световната купа в Бразилия имаше значителен дял от незабравими моменти и прикова всички към телевизорите и мобилните устройства през цялото лято. От ухапването на Luis Suarez, отекнало в цял свят, до блестящото представяне на Тим Хауърд срещу Белгия и невероятния път на Германия към четвъртата им титла, състезанието отговори на своята репутация и оглави класацията", отбелязва Google.
 
Смъртоносният вирус ебола и трагедиите, сполетели Malaysian Airlines, заемат съответно трето и четвърто място сред най-търсените теми, следвани от предизвикателството "кофа с ледена вода". Топ десет допълват играта за мобилни телефони Flappy Bird, травеститът Conchita Wurst, групировката "Ислямска държава", хитовата анимация "Замръзналото кралство" и Олимпиадата в Сочи.
 
Най-търсени теми
Robin Williams
World Cup
Ebola
Malaysia Airlines
ALS Ice Bucket Challenge
Flappy Bird
Conchita Wurst
ISIS
Frozen
Sochi Olympics
 
"Това беше година, в която бяхме съкрушени от смъртта на любим комик и гледахме новини за потресаваща самолетна катастрофа и ужасяваща болест. Бяхме пленени от спортни събития и се забавлявахме с птици, кофа с ледена вода и замръзнала принцеса", обобщава Singhal.
 
Новият телефон на Apple iPhone 6 е най-популярното търсене на електронно устройство, а звездата от "Игри на глада" Jennifer Lawrence оглави класацията за търсене, съсредоточено върху един човек. Голите снимки на актрисата и на много други звезди бяха хакнати и публикувани онлайн през септември и мнозина заплашиха да съдят Google, защото не успял да спре изтичанията. 
 
Най-търсени хора
Jennifer Lawrence
Kim Kardashian
Julie Gayet
Tracy Morgan
Renee Zellweger
Jared Leto
Lorde
Matthew McConaughey
Amal Almamuddin
Donald Sterling

Свързани новини

Какво ни вълнува в Интернет...

15.12.2023

Какво сме търсили в Googlе през 2021-ва

09.12.2021

Какво сме търсили в Google през 2019

27.12.2019

Google премахва Flash рекламите в Chrome

01.09.2015

Уитни Хюстън е най-търсената в Google

13.12.2012