Ed Sheeran спечели предстижната награда Ivor Novello

Ed Sheeran заслужено отнесе поредното престижно музикално отличие. По време на 60-тата церемония по връчването на Ivor Novello Awards, която се състоя на 21 май в Лондон, младият изпълнител бе отличен с признанието “Автор на песени на годината”. 
 
Наградата идва след излизането на супер успешния му втори студиен албум x (2014), който донесе на Sheeran милионни продажби по света, наред с три номинации за Grammy и две награди BRIT. x стана и един от едва 5-те албума, успели да отчетат над 2 милиона продажби във Великобритания от началото на последното десетилетие. Така записът на Sheeran се нареди почетно до тези на Adele, Emeli Sande, Take That и Michael Bublé.
 
Това e втората награда Ivor Novello в кариерата на Sheeran, който през 2012 спечели приза в категорията “Най-добър текст и музика за песен” за “The A Team”. Едва на 24 години Ed е сред най-влиятелните изпълнители на съвременната музикална сцена. Наскоро той стана най-слушаният британски артист в историята на Spotify, отчитайки над 2 милиона преслушвания в платформата.
 
Албумът x на Ed Sheeran е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ед Шийрън с нов клип, заснет в Украйна

26.04.2022

Не всичко, за което пеят, е добро

13.04.2022

Ед Шийрън триумфира в съда

06.04.2022