Duran Duran издават новия си албум Paper Gods наесен

Duran Duran издават своя 14-ти студиен албум Paper Gods на 11 септември. Певецът Simon Le Bon, пианистът Nick Rhodes, басистът John Taylor и барабанистът Roger Taylor записват албума в Лондон с продуцентите Nile Rodgers, Mark Ronson, Josh Blair и Mr Hudson. Специални гости в записа са Janelle Monáe (в първия сингъл “Pressure Off”), бившият китарист на Red Hot Chili Peppers John Frusciante, канадската певица и носителка на награда Juno Kiesza, британският певец и автор на песни Mr Hudson, виолончелистът Davidé Rossi и актрисата Lindsay Lohan. Албумът е миксиран от Mark ‘Spike’ Stent. 
 
Песните в Paper Gods улавят двойствеността и усещането за конфликт, заложени в сърцевината на музиката на Duran. "Наистина се връщаме към онзи странен ранен микс от тежък поп, съществуващ редом с тъмната, странна, експериментална страна”, казва John. "Това е нещо от изключителна важност за нас”, добавя Nick. "Страхотно е да можем да повдигаме духа на хората – и своя собствен – със силна доза чист поп, но светът, в който живеем, не е направен само от това и ми се струва естествено да застъпим и тъмната, по-готическа страна на живота”.
 
Ранните сесии към Paper Gods започват през 2013 с Mark Ronson и инженера Josh Blair, които отново се присъединяват към групата в студиото след записа All You Need is Now (2011), продуциран от Ronson. Когато Ronson става прекалено зает от работата по своя собствен албум, Duran Duran и Blair се събират с Ben “Mr” Hudson – работил с Kanye West и Jay-Z – и сесиите продължават с пълна сила. През лятото на 2014 Ronson се завръща отново към проекта, добавяйки дългогодишния партньор на Duran Nile Rodgers към микса за две от парчетата в албума. Останалите песни в записа за копродуцирани от Josh Blair и бандата. 
 
"Намерихме изцяло ново ниво на вдъхновение за този албум”, казва Rhodes. "Позволихме си времето да направим музика, с която да се гордеем”, добавя Le Bon. "Съдя по изданията спрямо любимите си албуми – Horses, Harvest, Let It Bleed, Blue, Transformer, Aladdin Sane. Това са класически албуми. Единственото правило е, че трябва да е музика, с която можеш да живееш до края на дните си”.
 
Съоснователите на CHIC Nile Rodgers и Mark Ronson участват в писането на парчетата “Pressure Off” и “Only in Dreams” и ги продуцират. Rodgers участва и в първия сингъл от предстоящия 14-ти студиен албум на Duran Duran. Парчето се завръща към безпрекословния фънк в албума им от 1986 Notorious, който също е копродуциран от Rodgers.
 
Notorious е силен момент в дискографията на бандата”, казва Roger Taylor. "All You Need is Now определено отразява по-ранните ни записи, но началната точка сега беше Notorious. Щастливи сме да можем да се вдъхновяваме от собствения си каталог – не много групи могат да кажат това.” 
 
Бандата работи и с артистът от Лос Анжелис Alex Israel, който създава обложката на новия албум Paper Gods. Тя включва изображения, представящи визуално историята на Duran Duran, като всяко изображение е поставено като стикер върху репродукция на картината на Israel "Sky Backdrop". Логото и графичния дизайн са дело на Brian Roettinger.
 
Албумът Paper Gods на Duran Duran ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022