Звезда на Болшой Театър партнира на José Carreras у нас

Звездата на Болшой Театър Анна Аглатова ще бъде сопраното, което ще партнира на José Carreras по време на неговия прощален концерт “A Life In Music”, който ще се проведе на 3 декември в зала 1 на НДК. С нея единият от знаменитите Трима тенори ще изпълни най-знаковите дуетни арии, които са белязали кариерата му през годините. 
 
Сопраното е избрано лично от Маестро Carreras, който следи и за най-малките детайли около концерта в София. Преди броени седмици тенорът призна, че винаги когато пее в нашата страна усеща обичта и уважението на публиката, което от своя страна му носи огромно удовлетворение.
 
Анна Аглатова прави своя дебют на сцената на Болшой Театър през 2005, след като само две години по-рано печели първа награда от международния конкурс Bella Voce. През 2007 е номинирана за престижната награда “Златна маска” за ролята си на Памина във “Вълшебната флейта”, а на следващата година печели първо място на Всеруския фестивал за млади изпълнители в Липетск. Само малка част от репертоара й за Болшой Театър са ролите на Нанета от “Фалстаф” на Верди, Ксения от “Борис Годунов” на Мусоргски, Лиу от “Турандот”, Мюзета от “Бохеми” и много други.
 
 
За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК на Маестро Carreras ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на самия David Giménezс. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.
 
Прощалният концерт на Маестро José Carreras в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК. 

Свързани новини

Култовият тенор отново у нас

12.10.2023

José Carreras c българи в концертa си

15.04.2019

José Carreras е вече у нас

02.12.2015

José Carreras получава "Златен век"

27.11.2015

José Carreras ще разгледа столицата

17.11.2015