PIF с концерт и нов албум на 10 декември

"Новият албум PIF5 е готов. Записахме го и близо една година се смесваше в Ирландия. Албумът беше записан горе-долу по това време в една вила до резервата "Сребърна” на река Дунав", разказа вокалистът на група PIF Димо Стоянов в интервю пред bgnes.com. 
 
Димо разказа, че в тази вила са били само четиримата от групата, плюс хижаря, който се е грижел да не им е много студено, палел им камината. Освен това са ловили и риба – "сутрин се вадехме мрежите, а вечер ги пускахме и ловихме риба. През останалото време записвахме. Нямаше абсолютно нищо друго, което да ни занимава и да ни разсейва. Нямаше интернет, нямаше обхват на телефоните и успяхме - за 15 дни направихме наистина един събран албум, идейно и концептуално в едно. Дори без да искаме, не целенасочено. Факт беше, че абсолютно всяка вечер имах нов текст. Беше много готино. Събра се един албум и траковете ги изпратихме в Ирландия да се смесват. Това обаче ни костваше една година, защото изпращането до там, смесването на някакъв етап, връщане, ние контролирахме тук - това не ни харесва, връщаме, преработва се и така една година", разказа Димо. 
 
Фронтменът призна, че албумът е трябвало да излезе в края на декември, но за съжаление няма да успеят да смогнат. Идеята е на 10 декември (четвъртък) в столичния клуб "Терминал 1” да бъде промоцията на PIF5. Датата остава и така ще има предпремиерно изсвирване на албума за всички, които искат да го чуят, а на музикалния пазар официално PIF5 ще се появи в началото на 2016. 
 
"Ние не сме свирили тези песни на живо, така че ще бъдат изсвирени на живо с гост-музиканти. Ще имаме беквокали, трета китара, тромпетист и други", сподели още Димо. Как прави тази специфична музика? Димо е лаконичен: "Не настройвам никакви сокове. Това просто си съществува. Нямам определение за това. Може би, защото не съм музикант. Всъщност най-известните банди и изпълнители не са музиканти и това може би е една от причините да не съм в тези рамки, които ги поставят всички в Консерваторията. Може би, защото съм актьор, който по някакъв начин изиграва текстовете си. Обществото на поетите ме осъжда като поет, защото не съм и някакъв поет. Правя каквото мога и съм щастлив, че се харесва на хората". 

Свързани новини

P.I.F канят на домашно парти

16.10.2019

ОСТАВА и P.I.F. с концерт в Берлин

09.04.2015