Китаристката на Michael Jackson идва у нас за концерт в памет на Краля на попа

Jennifer Batten, легендарната китаристка на Michael Jackson, пристига за първи път в България на 4 юни, за да изнесе специален концерт в Sofia Live Club, посветен на Краля на попа. Шоуто е кръстено “In Memory Of Michael Jackson” и в него ще бъдат включени някои от най-големите хитове на най-продавания изпълнител на всички времена, както и впечатляваща мултимедия от съвместните им изпълнения. Специално за най-големите фенове първите сто билета ще бъдат на специална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване, пропускът за събитието ще струва 50 лв.
 
С екцентричната си визия, която не може да бъде сбъркана по никакъв начин, и експлозивен стил на свирене, Jennifer се превръща в любимата китаристка на Michael, която го придружава по време на трите му световни турнета (Bad, Dangerous и HIStory). 
 
Между 1987 и 1997 Batten обикаля няколко пъти земното кълбо, свирейки пред препълнени стадиони и многомилионна аудитория. Всички фенове на Краля на попа я познават много добре с отличителната й руса грива и ексцентрични сценични костюми и я преследват след всяко шоу с надеждата да я докоснат и вземат автограф. Един от пиковете моменти на всеки концерт е изпълнението на хита “Dirty Diana”, по време на което Jackson танцува около Jennifer, докато тя екзалтира публиката с китарното си соло. 
 
Легендарната китаристка е неотлъчно до Michael по време на представянето му в почивката на Super Bowl през 1993, което се превръща в най-гледаната програма в историята на телевизията, проследена от 1,5 милиарда души от над 80 държави по цял свят. 
 
След края на турнето HIStory тя се присъединява към групата на Jeff Beck – допълнително признание за изключителния й талант. С него Batten работи в продължение на три години, след което се концентрира върху собствената си кариера. До момента има издадени три соло албума и се смята за една от най-влиятелните китаристки на всички времена. 
 
На 4 юни в Sofia Live Club Jennifer Batten ще представи ексклузивно шоу, наречено “In Memory Of Michael Jackson”, с което ще отдаде почит към Краля на попа, който и до днес остава ненадминат по продажби и популярност. Ще прозвучат най-големите му хитове, които Batten не веднъж е изпълнявала рамо до рамо с него на сцената – от емблематичното “Dirty Diana” до “Beat It” и “Give In To Me”. 
 
Концертът на Jennifer Batten “In Memory Of Michael Jackson” е на 4 юни (събота) в Sofia Live Club, от 21:00 часа. Билети вече могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна. Първите 100 пропуска са на промоционална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване, билетите ще струват 50 лв.
 

Свързани новини

Jennifer Batten отдава чест на Jeff Beck

14.03.2016

Jennifer Batten - сред най-великите

11.02.2016