Гласът на Цар Лъв и Mike Einziger от Incubus идват с Hans Zimmer

16 май (понеделник) 2016 г., 20:00 ч.
"Арена Армеец София" 
 
Hans Zimmer, най-известният композитор на филмова музика, поема за първи път на турне през пролетта, като една от спирките му е в София – 16 май, Арена Армеец. Носителят на Оскар, Златен глобус, Грами и Тони ще ни представи уникално шоу с музика от филмите "Гладиатор", "Карибски пирати", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо", "Генезис" и много други. Zimmer ще бъде придружаван от своя рок банда, а на сцената с него ще излезе голям симфоничен оркестър и хор.
 
Lebo M – световноизвестният глас от хитовата анимация "Цар Лъв”, и талантливият китарист на популярната група Incubus, Mike Einziger, са музикантите, които ще се включат като гостуващи артисти по време на турнето на Hans Zimmer.
 
Lebo Morake попада в света на музиката още на 9-годишна възраст, когато започва да пее в поп групата в Совето, Южна Африка. След като се мести в Лесото, той е забелязан от американския посланик, който му предлага стипендия  в музикално училище във Вашингтон. Lebo M приема предложението, с което дава старт на успешната си музикална кариера. 
 
С Hans Zimmer изпълнителят се запознава, когато известният композитор започва записите на музиката към филма "Силата на един човек". Lebo M се включва в композирането на част от саундтрака, като дори продуцира албум с песните от продукцията. Той пише музика и за други холивудски хитове като "Конго", "Зараза" и "Произведено в Америка", като неизменно добавя специфично африканско звучене. Zimmer се обръща към Lebo M с предложение да се включи в работата за филма "Цар Лъв", превърнал се в най-обичаната анимация по целия свят. Аранжиментът на песента "The Circle Of Life", който двамата талантливи музиканти правят за филма, им носи награда Грами през 1995 година. След успеха на песента, Lebo поставя "Цар Лъв" като мюзикъл на Бродуей. За продукцията композиторът създава още песни, които по късно са издадени в албум. Lebo M е работил и с Quincy Jones за благотворителния албум, издаден в чест на 80-тия рожден ден на Нелсън Мандела. 
 
Mike Einziger е американски китарист и съавтор на песните на популярната рок група Incubus. Музикантът е известен с новаторските си похвати, а през 2002 г. е класиран сред стоте най-велики китаристи на всички времена. Той е сред създателите на група Incubus през 1991 година. Рок бандата може да се похвали с огромен успех, като музикантите са номинирани два пъти за награда Грами. Einziger е и съавтор на песента на Avicii "Wake Me Up", която се превръща в един от водещите хитове през 2013 и заема челни позиции в редица класации по целия свят. Той пише текста и на популярната песен на David Guetta "Lovers On The Sun".
 
Mike е известен и с работата си по албума на Thirty Seconds to Mars This Is War. Той си сътрудничи и с Hans Zimmer за музиката на филма "Невероятният Спайдърмен 2" заедно с Pharrell Williams, Johnny Marr и David A. Stewart. Завършил е теория на музиката в Харвард.
 
На сцената в "Арена Армеец" Zimmer ще излезе с изключително талантливи музиканти, с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване.
 
Билетите за концерта на HANS ZIMMER на цени от 60 до 140 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg.

Свързани новини

Alan Walker сбъдна мечтата си

19.05.2020

Излезе best of колекция на Hans Zimmer

08.03.2017

Hans Zimmer разтърси Уембли Арена

14.04.2016

Купи концертни билети с отстъпка

14.12.2015

Hans Zimmer за първи път у нас

04.11.2015