Излезе двоен албум на Michael Jackson с Off The Wall и документален филм

Estate of Michael Jackson и Sony Legacy Recordings представят двойното CD/DVD и CD/Blu Ray издание с революционния албум на Краля на поп музиката от 1979 – Off The Wall. Изданието включва оригиналната версия на албума заедно с новия документален филм "Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall“ на режисьора Spike Lee, който проследява пътя на Michael от Мотаун до първия му солов проект. Премиерата на филма се състоя на филмовия фестивал Sundance на 24 януари 2016. 
 
АЛБУМЪТ 
Значимостта на първия солов албум на Michael, Off the Wall, за съвременната поп музика, е огромна. Записан, когато Michael Jackson е само на 20 години, албумът разкрива завладяващото музикално израстване на Michael като солов артист и дава заявка за изключителния творчески визионер, в който ще се превърне. Off the Wall разбива всички рекорди за продажба на албуми на чернокожи изпълнители до този момент и поставя началото на нова, вълнуваща ера за R’n’B-поп музиката в света. Синглите от албума променят завинаги картината в плейлистите на радиостанциите, класациите за продажба и маркетинговите механизми в музикалната индустрия. Off the Wall е определен от Rolling Stone като "албумът, който създаде съвременната поп музика във вида, в който я познаваме днес“. След премиерата на Off the Wall, Michael се превръща в най-голямото вдъхновение за своите чернокожи колеги музиканти, актьори, танцьори и творци. 
 
За чернокожото население на Америка, успехът на Off The Wall не се простира само в границите на шоу индустрията. Постиженията на албума в национален и международен план, предизвикват гордост в едно общество, което в края на 70-те години все още се бори за своята социална и културна равнопоставеност. Заради историческото влияние на албума на Michael тогава, днешният 21-ви век е съвсем различен. Век, в който артисти като Beyoncé, Pharrell, Kendrick Lamar и The Weeknd, са сред най-големите звезди на музикалната сцена. 
 
 
Пилотният сингъл от албума “Don’t Stop ‘Til You Get Enough” е написан от Michael и му носи първата статуетка Грами, първи № 1 хит в сингъл класацията на Билборд и в международните чартове. Следват песните “Rock With You”, “Off the Wall” и “She’s Out of My Life”, които превръщат Michael Jackson в първия солов изпълнител в историята с четири номер едно сингли от един и същи албум в Топ 10 на Billboard Hot 100. Албумът постига изключителен успех, като в края на 2014 е сертифициран с 8 пъти платинен статус само в САЩ, с над 30 милиона продадени копия по целия свят и се нарежда сред най-успешните албуми на всички времена. 
 
ДОКУМЕНТАЛНИЯТ ФИЛМ
Филмът е продуциран от Spike Lee, John Branca и John McLane. За създаването на "Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall“, режисьорът Spike Lee събира огромен архивен материал. Той получава достъп до личния архив на Michael, интервюира редица съвременни артисти и членове на фамилията Jackson, за да създаде един забележителен разказ в хронологичен ред. Филмът е поглед към първите години от самостоятелната кариера на Michael Jackson, период, който по-малко е обект на изследвания в кариерата му. Публиката ще проследи началото в емблематичния лейбъл Motown, когато Michael е малко момче, поемането в нова посока чрез договора със CBS Records, началото на успешното творческо сътрудничество и приятелство с легендарния продуцент Quincy Jones. Филмът е вдъхновяващ и емоционален портрет за това как упоритостта, страстта и трудолюбието, превръщат едно момче в Краля на поп музиката.
 
 
Част от интервютата, включени във филма са с Lee Daniels, The Weeknd, Pharrell Williams, Misty Copeland, Kobe Bryant, Mark Ronson,  John Legend, Questlove, Katherine Jackson, Joe Jackson, Marlon Jackson, Jackie Jackie, L.A. Reid и други. 
 
Off The Wall - съдържание:
CD:
 1. Don't Stop 'Til You Get Enough
 2. Rock With You
 3. Workin' Day And Night
 4. Get On The Floor
 5. Off The Wall
 6. Girlfriend
 7. She's Out Of My Life
 8. I Can't Help It
 9. It's The Falling In Love
 10. Burn This Disco Out
 
DVD или Blu-Ray:
Документален филм: "Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall“ 

Свързани новини

Обвиниха Michael Jackson в плагиатство

08.02.2018

Michael Jackson най-скъпа покойна звезда

01.11.2017

Излиза „Michael Jackson - SCREAM“

11.09.2017

Дъщерята на Michael Jackson с интервю

26.01.2017

Kanye West подобри рекорд на Jacko

10.08.2016

Коментари