Lenny Kravitz показва своя изложба в България

На 7 април 2016 г. от 18:30 часа в галерия "VIVACOM Art Hall“, на ул. "Гурко“ №4, ще бъдат открити изложбите на Lenny Kravitz и Mathieu Bitton - "Flash“ и "Ascension“, съобщава offnews.bg.
 
Прочут, обожаван, постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери, папараци, всички оборудвани със смарт-телефони, камери, микрофони и светкавици. Lenny Kravitz насочва обектива към тези, които го следват навсякъде. Той обръща ловко фокуса и събитята, снима тези, които го снимат - така се ражда серията "Flash“, черно бели фотографии, запечатали ежедневието на звездата през неговите собствени очи, ярки образи, неочаквно хванати в клопката на собсвените си действия.
 
“Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно върху тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка”, споделя Lenny. Той разказва, че когато е бил на 6-7-годишна възраст, често се е случвало да си играе с "Leica“-та на баща си – тогава кореспондент във Виетнам, като апаратът му се е виждал изключително интересен с всичките си копченца и лъскав вид.
 
С течение на времето фотоапаратът спира да го интересува така живо и Lenny започва да се занимава с музика, за да стане звездата, която познаваме днес. Преди 1-2 години обаче негов приятел фотограф дава на артиста своя фотоапарат, за да поснима. Камерата се оказва модел на "Leica“, което залива Kravitz със спомени за детството и баща му. 
 
Той решава да излезе навън и да снима света около себе си – парадоксално обаче светът около него също го снима. "Вместо да се дразня, че не мога да се разхождам спокойно навън и да снимам, аз фотографирах, каквото беше пред мен. Трябва да уловиш момента от твоя собствен живот, който стои пред теб. Затова започнах да снимам хората, които снимат мен, това се превърна в танц, в игра“, казва музикантът. 
 
От компанията "Leica“ се свързват със звездата и заедно създават лимитираната серия от 125 фотоапарата "Leica M-P Correspondent“. Дизайнът е дело на Kravitz и неговата компания за дизайн, като външният вид и името са вдъхновени от бащата на Lenny и камерата, която той ползва, докато е военен кореспондент във Виетнам, и която подарява на сина си, когато артистът е на 21 години. Дизайнът е старомоден и представлява преработена версия на модела "Leicaflex“, който обаче притежава всички модерни технологии. Визията му е специално обработена, за да не изглежда чисто нов, а употребяван. “Харесвам нещата с история, които имат живот и какво да разкажат”, коментира Lenny, като допълва, че винаги се чувства по-комфортно, използвайки стари дрехи, обувки, китари, фотоапарати и т.н.
 
Освен снимките, които прави Kravitz, изложбата "Ascension“ покаже и фотографиите на дългогодишния приятел на музиканта - Mathieu Bitton. Фотографът застава от другата страна на обектива и ни представя ежедневието на рок звездата на сцената, на път и когато си почива. По този начин "Flash“ и "Ascension“ се обединяват, за да представят гледните точки за живота на музиканта отвън и отвътре в един цялостен спектър.
 
Експозицията на Kravitz в България е третата му публична изява като фотограф до този момент. Дебютът си той прави на 5 март миналата година в галерия "Leica“ в Лос Анджелис, а втората си изложба организира в галерия "OstLicht“ във Виена.

Свързани новини

Билетите влизат в продажба на 25 март

22.03.2024

Лени Кравиц и тайната на плочките му

17.08.2023

Lenny Kravitz с нов клип

28.06.2021

Лени Кравиц си направи селфи с фенка

05.05.2019

Annahstasia ще е гост на Lenny Kravitz

23.04.2019