10 малко известни факта за Lady Gaga

Lady Gaga, с рождено име Stefani Joanne Angelina Germanotta, е родена на 28 март 1986 в Ню Йорк, САЩ. Израства в силно религиозно католическо семейство. Завършила е частното девическо католическо училище в Ню Йорк. Lady Gaga е известната личност с най-много восъчни фигури из целия свят. Те обаче не си приличат изобщо, а всяка представя различна и уникална визия от кариерата на звездата. Защитничка е на браковете между хомосексуални. Сгодена е за актьора Taylor Kinney, известен с главната си роля в сериала "Пожарникарите от Чикаго". Това обаче са може би най-популярните факти за звездата. Днес ви предлагаме 10 (по-)малко известни факта за Lady Gaga. 
 
1. Малката Stefani се научава да свири на пиано едва на 4-годишна възраст. Първата си балада написва на 13, а по клубове започва да пее, когато е на 14.
 
2. Когато е на 15 години, се снима в сериала "The Sopranos" като една от приятелките на A.J. Soprano. 
 
3. Преди да стане световна звезда, Gaga работи като автор на песни за свои колеги като Britney Spears, New Kids On The Block, Fergie, Pussycat Dolls. Именно тогава тя привлича вниманието на Akon, който я привлича в своя лейбъл "Kon Live Distribution".
 
4. Сценичното име на Lady Gaga е вдъхновено от песента на Queen "Radio Ga Ga". Бившият ѝ продуцент Rob Fusari разказва: "Един ден, докато работихме в студиото, пуснаха "Radio Ga Ga" на Queen и аз ѝ казах: "Ти си толкова Радио Gaga!" Така Gaga стана неин псевдоним.
 
5. В началото на кариерата си Gaga е тъмнокоса. Боядисва се в тъмно русо, след като интервюиращ я обърква с Amy Winehouse. "Искам външният ми вид да бъде разпознаваем", споделя тя пред списание People.
 
6. До 2006 г. Lady Gaga се изявява из клубовете на Ню Йорк със своя Stefani Germanotta Band или SGBand.
 
7. Употребявала е кокаин, за да се вдъхновява, но в крайна сметка се отказва навреме от вредната зависимост.
 
8. Първият ѝ голям концерт е като подгряваща турнето на New Kids On The Block през 2008 г. Gaga дори записва песен с квинтета, наречена "Big Girl Now".
 
9. Gaga има седем татуировки – знак за мир на лявата китка, посветен на любимеца ѝ John Lennon; на вътрешната страна на ръката има цитат от любимия ѝ австрийски поет Rainer Maria Rilke; бели маргаритки на лявата плешка; над тях е надписът "Tokyo love", посветен на съвместната ѝ работа с японския фотограф Nobuyoshi Araki; три огромни бели рози, разположени върху талията и ханша ѝ; малко сърце с изписана в него думата "татко" на лявото рамо и последната ѝ засега, която представлява надпис "Little Monsters". Любопитното е, че всички до една са от лявата ѝ половина. А причина за това е баща ѝ, който я моли да запази поне едната страна на тялото си чиста. И тя го прави!
 
10. Скандалната рокля от месо, с която изпълнителката се появи на Video Music Awards през 2010 година, тежи 50 килограма и е направена от евтини парчета говеждо месо. Въпреки нестандартния материал, поп звездата споделя, че това е най-удобната рокля, която е носила.
 
Източник: 10te.bg

Свързани новини

Лейди Гага записа "Hold My Hand"

26.04.2022

Ето кой стои зад музиката в "Топ Гън" 2

12.04.2022

Лейди Гага се завъща!

09.03.2022

Всички се радват за Бритни

15.11.2021

Най-добрите музикални премиери

24.09.2021