Roxette слагат край на турнетата си

Шведското дуо Roxette обяви, че отменя концертите си в Европа това лято и слага край на турнетата си, предаде vesti.bg. Roxette поясниха, че причина за това решение са лекарски препоръки към певицата Marie Fredriksson. Последното засега концертно изпълнение на поп дуото бе през февруари в Кейптаун.
 
"Това бяха изумителни 30 години. Особено горда и благодарна съм, че се завърнах през 2009 след сериозно заболяване и отведох още няколко пъти Roxette до различни краища на света", каза Fredriksson на сайта на Roxette. Певицата бе диагностицирана с мозъчен тумор и се подложи на лечение срещу заболяването през 2002. След дълга пауза, през която Marie Fredriksson се лекува от рак, групата отново започна да свири през 2011. 
 
Именно покрай новия им албум Charm School ги видяхме и у нас – на 29 май 2011, на стадион "Георги Аспарухов". Per Gessle отдаде дължимото на феновете и Fredriksson. "Marie е богиня на великолепните рок изпълнения и невероятен интерпретатор на моята музика и текст", каза той. Миналата година в интервю Per Gessle заяви, че най-тежкият момент в кариерата му е именно болестта на Marie Fredriksson. "Определено беше, когато Marie се разболя през 2002. Всичко беше против нея, имаше едва 5% шанс да оцелее. А сега тя е на турне, пее за вас и мен, за всички нас. Не е ли невероятна?", каза той през юни, преди концерта им в "Арена Армеец".
 
Последната част от турнето на дуото по случай 30-годишнината от основаването му трябваше да започне с концерт през юни в Швейцария и да приключи с шоу в Москва през септември.

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Историята на култовата песен "The Look"

07.04.2021

Чуй неиздавания сингъл на Roxette

07.10.2020

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette пускат два нови бокс сета

05.09.2018