The Prodigy са първия хедлайнер на Summer Chaos 2016, промо билетите свършиха

13 август 2016 г. (събота), 20:00ч. 
Стадион Лазур, Бургас
 
Британците The Prodigy за първи път стъпват на световната сцена през далечната 1990, а  създател на бандата е емблематичният Лиъм Хаулет. Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim са наричани основоположници на жанра "биг биийт", който достига своя връх на комерсиална популярност в края на 90-те години на 20 век. 
 
За своята над 20 годишна история The Prodigy издават 11 албума с реализирани 30 милиона продажби по цял свят и и са носители на много престижни награди, сред които две награди Брит и пет оличия на MTV и два пъти за номинирани за музикалните оскари - Грами. 
 
Стилово музиката на групата от ранния й период съчетава рейв, хардкор техно, индъстриал и брейкбийт, докато достигне до биг бийт, рок и пънк елемнти. Макар и да произлизат от ъндърграунд рейв теченията в началото на 90-те, в хода на същестуването си The Prodigy придобива световна слава, разпознаваемост и признание. 
 
Предстоящото участие на The Prodigy на фестивала Summer Chaos 2016 е част от настоящото турне на бандата в подкрепа на последния им албум The Day Is My Enemy (2015), което ще премине през Севрна и Южна Америка и Европа. The Prodigy ще пристигнат у нас в състав Лиъм Хаулет (композитор, кийборди), Кийт Флинт (вокал) и Максим (МС).  
 
 
Само седмица след старта на продажбите промо билетите бяха напълно разпродадени. По 200 билета от всяка ценова категория бяха пуснати с по-ниска цена, специално за най-активните фенове и свършиха за броени дни. Редовната цена на билетите, които могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпро България в цялата страна и онлайн на ticketpro.bg, ще бъде както следва: 
Front Stage: 120 лв.
Седящи Сектор А: 100 лв.
Седящи Сектор В / блокове 16, 17 и 18: 80 лв.
Седящи Сектор В / блокове 13, 14 и 15: 70 лв.
Седящи Сектор Г / блок 12: 60 лв.
Правостоящи – Терен 1: 90 лв.
Правостоящи – Терен 2: 70 лв.
 
Все още са налични ограничен брой билети от специалната категория Priority Access за сектор Front Stage на цена от 140 лв. Притежателите им ще бъдат допуснати на стадиона 15 минути по-рано от останалата публика, през специално обособен вход. 
 
Очаквайте съвсем скоро обявяването и другите световни групи, които ще се качат на сцената на стадион Лазур в Бургас на 13 август! 

Свързани новини