Beyoncé оглави Billboard, всички парчета от Lemonade - в Hot 100

Всички говорят за Lemonade, новият визуален албум на Beyoncé, който моментално се превърна в сензация след дебюта си. След тригодишно мълчание Beyoncé отново успя да взриви публичното пространство с неочакваната премиера на албума, състояла се с излъчването на едночасовия едноименен филм "Lemonade" в ефира на HBO – във филма бяха показани видеоклипове на песните от албума, домашни видео кадри от архива на певицата, интервюта. 
 
Lemonade е вторият визуален проект на звездата и със сигурност най-личният и разтърсващ със своята откровенност албум. Освен темите за изневярата, предателството и опрощението в дълбоко личен и интимен план, Lemonade изразява и социално-политически послания срещу расизма и полицейското насилие.
 
Албумът оглави класацията Billboard 200 с 653 000 продадени копия, но по-специалното е, че още с излизането си, всичките 12 песни от албума влязоха в класацията за сингли на Billboard - Hot 100. Това е историческо постижение - Beyoncé става първата изпълнителка с подобно постижение, надминавайки досегашната рекордьорка Taylor Swift, 11 парчета от чийто албум Speak Nowбяха в класацията едновременно през 2010. Абсолютният рекорд принадлежи на Justin Bieber, който на 5 декември 2015 вкара 17 песни от албума си Purpose в Hot 100 едновременно, успоредно с дебюта на албума си на върха в Billboard 200.
 
Lemonade е първият албум на Beyoncé от декември 2013, след като певицата без никакво предизвестие публикува едноименнияBeyoncé. Новият албум съдържа 12 песни с обща продължителност 46 минути. В част от записите участват Jack White, James Blake, Kendrick Lamar и The Weeknd. CD+DVD изданието включва и 60-минутния филм, излъчен от HBO. 
 
Lemonade - съдържание: 
CD+DVD Tracklist:
Pray You Catch Me
Hold Up
Don’t Hurt Yourself (Feat. Jack White)
Sorry
6 Inch (Feat. The Weeknd)
Daddy Lessons
Love Drought
Sandcastles
Forward (Feat. James Blake)
Freedom (Feat. Kendrick Lamar)
All Night
Formation
+
Lemonade Film
 
На 6 май ще се състои световната премиера на албума от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Бионсе се възражда с RENAISSANCE

29.07.2022

R&B кралицата язди кон в оскъдни дрехи

07.07.2022