Наближава международният цирков Mini Art Fest 6 в София!

От 24 май до 4 юни 2016 в София ще е истински забавно. Първият по рода си у нас малък–голям фестивал Mini Art Fest ще изпълни града със забавления, приятни преживявания и гледки, като представи над 10 международни циркови артисти от България, Гърция, Сърбия, Франция, Испания, от далечните – Чили, Уругвай, Индия и Япония. 
 
Техните изпълнения ще могат да се видят на различни места в града, като градинката "Кристал", бул. "Витоша", Борисовата градина, както на сцената за съвременен танц и пърформанс ДНК в НДК, в кино "Влайкова" и :PM Club и Club Terminal 1. Артистите ще посетят Sofia Ring Mаll, ще отпътуват до Банкя и ще се повозят заедно с пътниците в някои от автобусите на градския транспорт. Изпълненията им са разнообразни и включват цялата граматика на съвременния цирк: акробатика, жонглиране, каране на колело с една гума, ходене по въже, клоунади, стойки на ръце, огъвания на тялото, клоуни, импровизации, както и един от най-известните и трудни номера – колелото на Сир, в изпълнение на Марко Превитера.
 
САЙТ FACEBOOK ПРОГРАМА
 
Алваро Рамирез, Анджело Бургос, Пол Кийтън, Пепе Пеперониус, Симоне Романо, Сара Туистър, Рамзи Джордан, Тринидат Албонико Перформър Монк, и други, заедно с Луиза Душкова и Филип Хараланов (създателите на "Цирк де ла Люлин“ и шоуто "Поко Локо"), Палячи от "Цирк де ла Люлин" (Николай Райчев и Иван Ценков), Димитър Германов и Андреас The Magician от България ще представят своята работа, която включва елементи от традиционния цирк, но и много други съвременни техники на пърформанс и работа с тялото. 
 
Те ще покажат какво значи уличен театър, как могат да се преобръщат ежедневните клишета, колко забавни са фантастичните истории, защо е важно да се смеем и истински да участваме, както и невероятните умения, координация и възможности на човешките тела. Изпълненията им са едновременно тъжни и смешни, фантастични и земни, комични, себеразкриващи и себераздаващи, включват игри с публиката, представляват шедьоври на баланса, хумора и манипулацията на обекти.
 
Съвременният цирк е вид изкуство, което се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамичната им работа сред хората, разнообразието от концепции. Той се състои в смесването на елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца. В рамките на Мини арт фест 6 има възможност съвсем непосредствено да научите за всичко това в Специалната работилница по съвременен цирк на Симоне Романо на 25 май в ДНК и на 4 юни в пространството за модерен цирк в Люлин 4.
 
На 30 май в кино "Влайкова" очаквайте 90-минутен спектакъл, направен специално за фестивала, с участието на всички артисти, след което ще бъде връчена и наградата на фестивала "Златна мравка" за най-добро цирково изпълнение от председателите на журито на Мини арт фест тази година – Стефан и Алин Плачкови. 
 

Свързани новини