Sting се завръща към рока с нов албум

Sting обяви, че до края на годината ще излезе най-новия му албум, в който ще се завърне към своите корени в рока, пише bgnes.com. 
 
В новия проект също така певецът засяга някои популярни политически теми като мигрантската криза и климатичните промени. Заглавието на новия албум е 57th & 9th и се очаква да излезе на 11 ноември. В интервю за "Rolling Stone" бившият фронтмен на групата The Police заяви, че той прави завръщането към рока след години на музикални експерименти. "Албумът ще е повече рок от всичко, което съм правил досега", призна Sting. 
 
Музикантът, който е дългогодишен привърженик на организацията Amnesty International и редица хуманитарни каузи, посочи, че е подготвил и песента "Inshallah", която е посветена на масовата миграция към Европа, както и друга - "One Fine Day", чийто фокус е върху климатичните промени. "Най-големият двигател на миграция ще бъде климатът. Милиони хора ще търсят сигурно място", посочи още той. В новия албум също така ще присъства и песен, посветена на смъртта на Prince, който почина на 21 април. 
 
В своето интервю Sting не пропусна да коментира и "Брекзит": "Все още съм в депресия заради излизането на Великобритания от ЕС без добра причина за това. Поне Европейският съюз има програма за справяне с климатичните промени." 
 
Последният албум на Sting е от 2013 и носи името The Last Ship.

Свързани новини

Sting & Shaggy идват съвсем скоро!

06.06.2018

Shaggy пристига заедно със Sting у нас

02.03.2018

Sting и Shaggy - "Don't Make Me Wait"

07.02.2018

Sting и Shaggy - “Don’t Make Me Wait”

30.01.2018

Sting и Shaggy - “Don’t Make Me Wait”

05.01.2018

Коментари