J. K. Rowling няма да пише повече за Harry Potter

Британската писателка J. K. Rowling заяви, че няма да пише нито ред повече за Harry Potter, пише cinefish.bg. На 31 юли излезе изданието на книгата "Harry Potter и прокълнатото дете", включваща в себе си и едноименната пиеса, която стана основа за последвалия спектакъл.
 
Действието се развива 19 год. след събитията, за които беше разказано в седмата книга - "Harry Potter и даровете на смъртта". Сценарият на пиесата беше написан от John Tiffany и Jack Thorne, с участието на Rowling. Писателката казва за своя герой: "В пиесата той изминава много дълъг път и мисля, че ние, заедно с него, някак си порастнахме. Ето, следващото поколение вече е тук, и на мен ми е изключително приятно да видя как красиво е представено то. Но всичко с Harry приключи."
 
По сюжета на пиесата момчето-магьосник работи в министерството на магията, той е съпруг и баща на три деца в училищна възраст. Когато Harry се сблъсква с миналото си, което продължава да го преследва, най-малкият му син - Albus, е принуден да се оправя със семейното наследство, което никога не го е изкушавало. Баща и син са принудени да разберат неприятната истина - злото се ражда там, където никой не го очаква. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024