Kулинарни фенове се борят за екскурзия до ресторанта на Heston Blumenthal в Лондон

Тази есен двама от най-големите фенове на качествената и майсторски приготвена храна ще отпътуват за Лондон, където ще се потопят в магията на молекулярната гастрономия на едно от най-култовите места за подобно преживяване – ресторантът "Dinner by Heston”, притежаващ две звезди "Мишлен". 
 
Ресторантът е собственост на Heston Blumenthal - един от най-забележителните английски готвачи, звезда на 24KITCHEN, прочут по цял свят последовател на  течението "молекулярна гастрономия". Heston е главен герой в лятната програма на 24KITCHEN "Вълшебно лято", която се излъчва всяка събота и неделя от 16:00 ч. Програмата представя три предавания на Heston Blumenthal – "Heston в търсене на съвършенството", "Романтика с Heston" и "Чудеса с Heston".
 
Heston Blumenthal е кулинарен експериментатор, който се стреми да открие нови методи, чрез които да стимулира сетивата на гостите си, като използва абсолютна прецизност при комбинирането на различни вкусове и аромати в храната, както и във визуалното й представяне. Той не спира да въвежда иновации в кухнята в търсене на съвършеното съчетание от вкусове. В процеса на приготвяне на ястията Heston борави с нетрадиционни инструменти и материали като пинсети, епруветки и дори течен азот. Сред емблематичните му ястия са ордьовърът "Разтопи ми сърцето" – сърце от бял шоколад, което се разтваря  щом се полее с мидено велуте, а вътре има стриди; ябълка от гълъбов пастет, гълъбов пай с живи гълъби, фалшива супа от костенурка, каша от охлюви и сладолед с бекон и яйца. Heston се интересува от въздействието на храната върху различните сетива на човека. Той пресъздава различни исторически епохи, както и сюжети от приказки, създава емблематични ястия в огромни размери. 
 
Blumenthal притежава няколко известни ресторанта, най-старият от които е "The Fat Duck" /"Тлъстата патица"/ в Бъркшир с три звезди "Мишлен". Това му дава пълна свобода да задълбочи изследванията си в областта на мултисензорното възприятие на храната. Той се интересува и от начините, по които консумацията на различни видове храна се отразява върху човешкия мозък - област, в която той работи в сътрудничество с учени. 
 
Шанс да бъдат избраните, които ще опитат молекулярната кухня на Heston Blumenthal имат всички фенове на 24KITCHEN, които се включат в новото лятно предизвикателство "Кулинарни магьосници". Играта е свързана с летния блок на Heston Blumenthal, който 24KITCHEN излъчва всяка събота и неделя от 16:00 ч. Почитателите на кулинарните експерименти и молекулярната гастрономия могат да се включат в играта на официалната фен страница на канала във Фейсбук. Играта вече е активна и ще продължи до 28 август.
 
Механизмът за участие е изключително лесен. Желаещите трябва първо да се регистрират  с личния си фейсбук профил и да се запознаят с правилата на играта. Всяка седмица се задават по четири въпроса, свързани с предаванията на Heston Blumenthal  и с неговия специфичен стил на готвене – молекулярната кухня. Ако участниците в играта се затрудняват с отговорите, ще могат да намерят жокери в специално публикувани на сайта на 24KITCHEN статии по темата. Класираният на второ място в играта ще получи ваучер за двудневен готварски курс с един от най-добрите шеф-готвачи у нас - шеф Жоро Иванов от Гранд Хотел София. Също така, всяка седмица трима от участниците ще печелят подаръчни комплекти с марката 24KITCHEN, които включват престилка, бутилка за вода, дървена дъска за рязане и торба. 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023