Selena Gomez спира работа заради сериозно заболяване

След края на световното си турне Selena Gomez обяви, че си взима творческа отпуска и планира да се фокусира върху здравословното си състояние, съобщи vesti.bg.
 
Причината са страничните ефекти на тежкото ѝ автоимунно заболяване - лупус, при което имунната система на човека възприема собствените клетки като чужди и започва да ги уврежда. Лупус е автоимунно заболяване, при което организмът атакува здрави тъкани. То може да предизвика възпаление, подуване на ставите, отпадналост, главоболие, болки в гърдите, косопад. Симптомите може да са от средно тежки до хронични и дори животозастрашаващи.
 
“Преди време разбрах, че страдам от автоимунно заболяване, което влияе по различен начин на хората. Открих, че тревожността, паническите атаки и депресията могат да бъдат странични ефекти от автоимунното заболяване и сами по себе си те могат да предизвикат много проблеми. Искам да бъда активна и да се фокусирам върху запазването на здравето си, затова и реших, че най-доброто решение е да си дам почивка”, обяснява изпълнителката.
 
През декември 2013 Gomez отмени австралийската и азиатската част от турнето си, което стана повод за всевъзможни предположения, но звездата сподели едва през октомври 2015, че тогава всъщност се е подложила на терапия срещу лупус. 

Свързани новини

Ново от Селена Гомес: "My Mind & Me"

08.11.2022

Вълнуващ дует: Coldplay и Селена Гомес

08.02.2022

Селена Гомес - водеща на Оскарите?

14.01.2022

Селена Гомес в новата песен на Coldplay

05.10.2021

Селена Гомес е звездата в нов сериал

19.05.2021