Bryan Adams открива лично фотоизложбата си в София (галерия)

София е спирка и от фотографското турне на Bryan Adams този октомври. Седмото издание на платформата "Майстори на фотографията" представя две фотографски серии в изложба на легендарния рок музикант Bryan Adams. Той ще открие изложбата лично на 11 октомври, часове преди концерта си в София.
 
Фондация "Америка за България" и фондация "Мусиз" ще представят фотографскaта изложба EXPOSED / WOUNDED на рок легендата Bryan Adams между 11 октомври и 12 ноември във VIVACOM Art Hall. Изложбата ще бъде открита на 11 октомври преди неговия концерт в Арена Армеец същия ден, част от световното турне GET UP. 
 
През последното десетилетие, успоредно с впечатляващата си кариера на рок музикант, Bryan Adams се радва на международен успех и като фотограф. Неговите фотографии са публикувани в списанията Vogue, Vanity Fair и Zoo, а снимките му се излагат в най-реномираните световни музеи и галерии. Изложбата от два цикъла на Bryan Adams - EXPOSED и WOUNDED, пристига в София от музея на фотографията в Стокхолм. Изложбата следва FLASH на Lenny Kravitz, която видяхме у нас през април.
 
EXPOSED: НА ФОКУС
За EXPOSED пред обектива на Bryan Adams застават знаменитости като кралица Elizabeth, Mick Jagger, Dustin Hoffman, Sting, Amy Winehouse, Monica Bellucci, Kate Moss, Victoria Beckham, Sean Penn, Lana Del Rey, Louise Bourgeois, Ben Kingsley, Pink и Mickey Rourke.
 
"Прекият достъп до много известни личности и икони на музикалната и филмовата сцена прави портретите на Bryan Adams силно интимни, интензивни проучвания, някои от които се превръщат във фотографски икони сами по себе си", отбелязва сър Elton John в предговора си към печатното издание на EXPOSED. 
 
Много от портретите и модните снимки на Bryan Adams са заснети за Zoo Magazine, което той създава в Берлин през 2004. За Zoo Adams снима Mickey Rourke във ваната, Dustin Hoffman на риболов и в скъп костюм, Michael J. Fox, който вече страда от Паркинсон, но иронизира заболяването във фокуса на камерата. По това време Bryan Adams е затвърдил намерението си да бъде голям фотограф - няколко години преди това, през 2008, той е избран между много други известни имена да направи портрет на самата кралица Elizabeth. С образите и кадрите, които създава, Adams разбива клишетата за звездите, в някои ги иронизира, а други са много интимни. Изключителен майстор на студийната фотография, но едновременно с това той е в плен и на snapshot естетиката.
 
WOUNDED: РАНЕНИ
Серията WOUNDED показва наследството на войната. За нея Bryan Adams снима млади британски военни, претърпели тежки травми по време на мисиите в Ирак и Афганистан, които променят живота им завинаги. В WOUNDED са включени 30 портрета, които отдават почит на съвременните военни герои и хвърлят светлина върху тежкия живот на осакатените ветерани.
 
Представена за първи път в момент, в който светът отбелязва 100 г. от началото на Първата световна война, и когато Великобритания изтегля своите войски от Афганистан, изложбата е същевременно провокация и преклонение спрямо тези, които продължават да излагат своя живот на опасност в името на държавния дълг.
 
Интимните портрети на ветераните са поразителни и обезпокоителни - нито един от тях не се срамува и не скрие зверските последици на войната. Всяка една от тези вдъхновяващи личности показва изключителна храброст, решителност и лоялност  както по време на служба, така и в гражданския си дълг. Кадрите от серията WOUNDED разказват за извървения път към превъзмогване на трагедията и продължаване напред в живота.
 
Изложбата e курирана от Anke Degenhard и Matt Humphrey, галерия Crossover.

Свързани новини

"Кick Ass" рок от Брайън Адамс

20.12.2021

Брайън Адамс засне календара на Pirelli

03.12.2021

Броени дни до концерта на Bryan Adams

12.11.2019

Bryan Adams с концерт в Пловдив наесен!

10.06.2019

Bryan Adams пише музика за "Хубава жена"

02.11.2017