Universal подписа договор за пълния каталог на The Bee Gees

Capitol Records, част от семейството на Universal Music Group, сключи дългосрочно споразумение с Barry Gibb - основателя на The Bee Gees, и наследниците на Robin Gibb и Maurice Gibb за придобиване на правата върху пълния каталог с легендарни записи на една от най-успешните и продавани банди в историята на музиката.  
 
Освен всичките 22 студийни албума и няколко саундтрака, включително супер продавания “Night Fever”, споразумението включва и права върху няколко компилации, неиздавани до момента звукозаписи и пълнометражни аудио-визуални проекти. Целта на споразумението е да се даде нов тласък на музиката на The Bee Gees посредством нови маркетинг кампании.
 
 
“The Bee Gees е една от най-уважаваните и важни банди в историята на музиката и ние сме пълни с идеи за това, как да напомним на феновете за брилянтните записи на тези велики музиканти и да продължим историята им като достигнем до още по-широка аудитория”, заяви изпълнителният директор на Capitol Steve Barnett. Основателят на бандата Barry Gibb споделя: “Цялото ни семейство се вълнува. Невероятно е, че ще получим подкрепата на водеща музикална компания в света. Искаше ми се да можех да споделя тази емоция с братята ми Robin и Maurice.”   
 
Изключителната музикална кариера на The Bee Gees стартира през далечната 1967 с парчето, което се превръща в супер хит - “New York Mining Disaster 1941”, и продължава до 21ви век с последния албум – This Is Where I Came In (2001). Бандата печели осем награди Grammy, редица престижни световни музикални награди и реализира над 220 млн. продадени копия в цял свят, което я прави една от най-продаваните банди в световен мащаб. Двадесет и два студийни албума и редица саундтраци. Саундтракът към “Saturday Night Fever” е един от най-продаваните и значими албуми на всички времена с над 40 млн. продадени копия.

Свързани новини

Кенет Брана снима филм за Bee Gees

18.03.2021

Barry Gibb (Bee Gees) с първи соло албум

25.08.2016

Bee Gees издават страхотен нов бокс сет

30.01.2015

Издават последния албум на Robin Gibb

13.08.2014

Bee Gees издават нов бокс сет

21.02.2014