Бившият мениджър на Alanis Morissette призна, че я е окрал с милиони

Бившият мениджър на певицата Alanis Morissette - Jonathan Schwartz заяви, че присвоил от нея близо 5 милиона долара, предаде dariknews.bg.
 
Възоснова на документи, представени пред федерален съд в Лос Анджелис, Schwartz се призна за виновен във връзка с предявени срещу него обвинения за отклоняване на средства. Той каза, че без знанието на певицата изтеглил около 4,8 милиона долара от спестовните й влогове между май 2010 и януари 2014, и че обяснил изтеглените суми с "лични разходи". Когато бил запитан за липсващите суми, Schwartz излъгал, уверявайки, че парите били използвани от певицата за инвестиции в бизнеса с марихуана. Той призна също, че присвоил над 1,7 милиона долара от друга знаменитост, чиято самоличност не се разкрива, и от спортист.
 
42-годишната Morissette, която е родена в Канада, но живее в Лос Анджелис, се прочу през 1995 с албума си Jagged Little Pill, включващ много хитове. Тя заведе дело срещу Schwartz през месец май м.г., като твърдеше, че той откраднал от нея общо 15 милиона долара. По съветите му Alanis отклонила възможността да подпише доходоносен договор за 5 концерта в Лас Вегас. Schwartz убедил Morissette, че тя не се нуждае от пари. В края на краищата певицата го уволнила през март м.г. Новият й мениджър разкрил измамата. Според редица медии състоянието й възлиза на 45 милиона долара.
 
Фирмата GSO, за която Schwartz работел, също е завела дело срещу него. От фирмата отбелязват, че Schwartz водел охолен живот, свързан с ваканции за 50 000 долара на остров Бора Бора, дългове от хазарт на Бахамите и неплатени данъци.

Свързани новини

Alanis Morissette с нов дует

02.06.2021

Alanis Morissette с кавър на John Lennon

03.12.2020

Alanis Morissette се завръща с нов албум

14.07.2020

Alanis Morissette с нов албум

25.02.2020

Alanis Morissette отново на сцената

04.12.2019