[Видео] Излезе новият албум на Jamiroquai, чуй два от синглите в него

Носителите на Грами, световните електронни соул и фънк суперзвезди Jamiroquai се завръщат с осми студиен албум – Automation, който излиза в световен мащаб днес. 
 
 
Automation е първият проект на музикантите след албума Rock Dust Light Star (2010) и след цели 7 години отсъствие от музикалната сцена. Автори и продуценти на новия проект са фронтменът на групата Jay Kay и инструменталиста Matt Johnson.
 
Automation - съдържание:
Shake It On
Automaton
Cloud 9
Superfresh
Hot Property
Something About You
Summer Girl
Nights Out In The Jungle
Dr Buzz
We Can Do It
Vitamin
Carla
 
През януари излезе едноименният пилотен сингъл от албума - "Automation", както и официалното видео към него. Режисьор на научно-фантастичното видео е Charlie Lightening (работил с Arcade Fire, Bjork), а криейтивът е дело на фронтмена Jay Kay. 
 
 
През февруари дебютира и вторият сингъл от албума - "Cloud 9", а официалното видео към него е със специалното участие на актрисата Monica Cruz. 
 
 
Kay Jay споделя, че вдъхновението за албума идва от възхода на изкуствения интелект и технологиите. Хората започват да забравят по-приятни, прости и красноречиви неща в живота, включително и  отношенията си един към друг.
 
Основана през 1992, Jamiroquai се превръща в една от най-успешните банди в световен мащаб още с дебютния си албум Emergency on Planet Earth (1993). С фен база от популярни личности, сред които Chance the Rapper, The Black, Madonna, Anderson.Paak, Pharrell, Tyler the Creator, Jungle, Redman, Stevie Wonder & The Internet, през годините Jamiroquai не спират да се доказват като едни от най-влиятелните музикални иноватори на своето време. С над 7 албума в UK Top 10 (и 3 #1 албума), бандата е реализирала повече от 26 млн. продадени копия в световен мащаб и държи световен рекорд на Гинес за най-продаван фънк албум на всички времена. 

Свързани новини

Jay Kay от Jamiroquai призна, че е женен

12.10.2017

Jessie J поздрави феновете в България

21.06.2013

Symphonics’Concerts с билети за приятели

12.06.2013

Билетите за Symphonics’Concerts свършват

03.06.2013

Само месец до Symphonics’ Concerts

30.05.2013