Ulay пристига в България за своя изложба (галерия)

На 27 април, като част от платформата "Майстори на фотографията", във VIVACOM Art Hall ще бъде открита първата изложба в България на Frank Uwe Laysiepen – Ulay: "Аз Другият".
 
Той е на международната арт сцена от края на 60-те години. Frank Uwe Laysiepen, по-известен като Ulay, има множество самостоятелни и групови изложби в целия свят. Години наред той и Marina Abramović са най-влиятелната креативна двойка в света на изкуството.
 
 
"Аз Другият" е неговото първо представяне в България. Изложбата започва с някои от емблематичните работи в творчеството на Ulay, в които художникът се концентрира върху собственото си тяло и неговото социално отчуждение, а след това продължава да ни въвлича в един завладяващ диалог с презентации на отношенията му с неговите събратя, независимо дали това са близки приятели, или напълно непознати. Основната идея на "Аз Другият" e да представи работата на Ulay през призмата на неговите междуличностни отношения, превърнали се в неразделна част от творческата му практика. 
 
Изложбата ще представи и непознати документи от дългата кариера на Ulay в областта на изкуството, включително дневници, рисунки, снимки от пътувания, звукозаписи и др. Изложбата и каталогът към нея представляват пространство, където може да бъде прочетена историята на художника: история на неговото безспирно, неуморно търсене на собствената идентичност, разкъсван между многообразните символични светове, хора, места и медии. Житейският опит на Ulay е документиран във фотографии, пърформанси, рисунки, анекдоти и афоризми, свидетелстващи за начина, по който той изгражда отношения с всеки човек, навлязъл в неговото пространство.

Свързани новини

Марионетен театър "Такеда" и у нас

13.06.2018

"Разделям двойки по домовете" в Париж

08.06.2018

Мини Арт Фест 8: дар за цялото семейство

31.05.2018

"Разделям двойки по домовете" в Париж

21.05.2018

50% намаление в Младежкия театър с карта

08.05.2018

Коментари