Над 600 уникални костюма за шоуто Varekai на Cirque du Soleil

Varekai е един от най-грандиозните спектакли на Cirque du Soleil. Той пресъздава мита за Икар, с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и спираща дъха акробатика. Трупата е омагьосала над 10 милиона зрители в 130 града в 23 държави.
 
Акробатите в шоуто правят наистина уникални номера. При това без защитна мрежа и без въжета прикрепени към тялото! Всичко е въпрос на изключителен баланс и на много усилени тренировки. Ето защо ефектът от гледането на Varekai е толкова поразяващ. 
 
Освен че притежава невероятни акробатични умения, всеки участник в спектакъла е и с уникален костюм, изработен специално за него. Над 600 са облеклата, обувките, перуките, шапките и аксесоарите, които сменят участниците в шоуто. Те са дело на прочутата дизайнерка Eiko Ishioka, носителка на "Оскар" за култовия филм "Дракула" на Francis Ford Copolla. Тя е известна от работата си в театъра и операта, но именно костюмите за кино хитове като "Клетката" с Jennifer Lopez и "Огледалце, огледалце" с Julia Roberts й носят най-голяма популярност.  
 
За Varekai Ishioka си поставя двойно предизвикателство: да направи дизайна на оригиналните костюми и да даде нови форми на традиционните от ликра. Безопасност, комфорт и свобода на движението са основни фактори при проектирането на акробатичните облекла. Имайки това предвид, Eiko Ishioka измисля темпераментни костюми, благодарение на които ефектните акробатичните подвизи изглеждат още по-дръзки. Живите, пищни цветове и необичайни форми на тоалетите на известната дизайнерка акцентират движенията на артистите, открояват тяхната красота и грация.
 
Висококвалифицираните създатели на костюмите са изработили оригинални творения – след около 33 000 часа усилена работа. Ликрата продължава да бъде една от най-популярните материи, благодарение на своите еластични и лесни за поддръжка свойства. Използват се също някои специални материали като гъвкави титанови пръчки и гъбен найлон. Общо 250 часа са необходими на седмица, за да се запазят костюмите безупречни по време на турне. Индивидуалният грим на акробатите е толкова сложен, че поставянето му отнема между час и час и половина за всеки артист. Екип от 6 гардеробиера пътува постоянно с трупата на Varekai. Отговорностите им са да перат, поправят, гладят, пребоядисват обувките и извършват ретуш на шапките.
 
Все още могат да бъдат закупени билети за петте представления на Varekai в Арена Армеец от касите на Тикетпро и Ивентим, както и на ticketpro.bg и eventim.bg. Всеки от спектаклите е с лимитиран капацитет от 4500 души, поради огромната сцена, преобразена в една приказна гора.

Свързани новини

Varekai с допълнително представление

27.04.2017

Коледна промоция на билетите за Varekai

16.12.2016

Cirque Du Soleil с 4 представления у нас

16.09.2016