Наградите "Грами" се местят в Ню Йорк за 60-та си годишнина

Церемонията по връчването на престижните музикални награди "Грами" ще се премести от Лос Анджелис в Ню Йорк по повод 60-та си годишнина, съобщават организаторите от Американската звукозаписна академия, цитирани от bgnes.com. Те ще се проведат на 28 януари в култовия "Медисън скуеър Гардън", след като в продължение на 14 години бяха в "Стейпълс център", Лос Анджелис. 
 
Решението идва след продължителна кампания на нюйоркския кмет Bill de Blasio, който изчисли, че връчването на наградите – които обикновено са съпроводени от няколко дни на концерти и партита, ще донесе на Голямата ябълка печалби от 200 млн. долара. Новината беше съобщена от Звукозаписната академия в социалните мрежи, придружена от кратък видеоклип, режисиран от Spike Lee. В него се прави своеобразна обиколка на най-известните места в града, свързани с музиката – от "Карнеги хол", през "Аполо тиътър" в Харлем до жилищния комплекс в Бруклин, където е израснал Jay Z. 
 
От провеждането на първата церемония през 1959 наградите "Грами" се движат между Ню Йорк и Лос Анджелис, като вторият град е техен домакин от 2004 насам. Засега е обявено, че преместването в Голямата ябълка ще е само за една година, без да се изключва през 2019 те отново да са в Лос Анджелис. 
 
Преди да стане ясно официално къде ще се провеждат наградите, имаше спорове и за конкретното място на церемонията. Въпреки че "Медисън скуеър Гардън" беше домакин на последната нюйоркска церемония през 2003, този път конкуренция се появи и от "Барклис център" - залата, построена частично от Jay Z, където се провеждат концертите по влизането в рокендрол залата на славата. Въпреки напускането на наградите "Грами", Лос Анджелис остава домакин на най-престижните кинонагради - "Оскар".

Свързани новини

Jared Leto със свой филм за Жокера

14.06.2018

Eddie Murphy се завръща

11.06.2018

"Роди се звезда": първи трейлър

08.06.2018

Горан Брегович води най-добрите у нас

08.06.2018

Reese се завръща в Професия блондинка 3

05.06.2018

Коментари