Наградите "Грами" се местят в Ню Йорк за 60-та си годишнина

Церемонията по връчването на престижните музикални награди "Грами" ще се премести от Лос Анджелис в Ню Йорк по повод 60-та си годишнина, съобщават организаторите от Американската звукозаписна академия, цитирани от bgnes.com. Те ще се проведат на 28 януари в култовия "Медисън скуеър Гардън", след като в продължение на 14 години бяха в "Стейпълс център", Лос Анджелис. 
 
Решението идва след продължителна кампания на нюйоркския кмет Bill de Blasio, който изчисли, че връчването на наградите – които обикновено са съпроводени от няколко дни на концерти и партита, ще донесе на Голямата ябълка печалби от 200 млн. долара. Новината беше съобщена от Звукозаписната академия в социалните мрежи, придружена от кратък видеоклип, режисиран от Spike Lee. В него се прави своеобразна обиколка на най-известните места в града, свързани с музиката – от "Карнеги хол", през "Аполо тиътър" в Харлем до жилищния комплекс в Бруклин, където е израснал Jay Z. 
 
От провеждането на първата церемония през 1959 наградите "Грами" се движат между Ню Йорк и Лос Анджелис, като вторият град е техен домакин от 2004 насам. Засега е обявено, че преместването в Голямата ябълка ще е само за една година, без да се изключва през 2019 те отново да са в Лос Анджелис. 
 
Преди да стане ясно официално къде ще се провеждат наградите, имаше спорове и за конкретното място на церемонията. Въпреки че "Медисън скуеър Гардън" беше домакин на последната нюйоркска церемония през 2003, този път конкуренция се появи и от "Барклис център" - залата, построена частично от Jay Z, където се провеждат концертите по влизането в рокендрол залата на славата. Въпреки напускането на наградите "Грами", Лос Анджелис остава домакин на най-престижните кинонагради - "Оскар".

Свързани новини

Сериал от вселената на "Лоши момчета"

22.01.2018

Jamie Dornan пропя

09.01.2018

"Споон" се завръща на екран

09.01.2018

Коя песен ще спечели "Оскар"?

09.01.2018

Раздадоха "Златен глобус" 2018

08.01.2018

Коментари