Фантастични герои влизат в Царския дворец в Нощта на музеите

Европейската нощ на музеите в Националния етнографски музей ще отбележим и тази година с разнообразна, атрактивна и приятна програма! 
 
Из залите, коридорите и двора на музея ще бродят фантастични герои от филми, игри и книги. Турът им е специално за Нощта на музеите и е част от изложбата "COSPLAY – от игла до конец". Гостите ще могат да се снимат с косплейърите и да участват в конкурс за най-добро селфи. Снимките ще се публикуват във Facebook с хаштаг #selfieplay, като четирите най-добри ще получат награда.
 
Посетителите в Нощта ще видят общо четири изложби, две от които съвсем нови – "Накити и български народни носии", която се открива днес, и "COSPLAY – от игла до конец". В залите ще могат да се видят още познатата експозиция "Етнографски етюди", посветена на първия директор на Народния етнографски музей Димитър Маринов, както и изложбата "Срещи в Странджа" на архитектите от Сдружение за традиционни знания и занаяти "Мещра". Музикантите от Софийския духов оркестър и етногрупа "Гром Падина" ще изнесат в Княжеския дворец и градината до него два едночасови концерта. В духа на фантастичната етнографска нощ, създателите на анимационния проект Златната Ябълка ще представят проекта и ще покажат първия кратък филм – "Легенда за първия кукер". 
 
При изхода ще представим за първи път пред публика проекта за образователен център на Националния етнографски музей, изготвен от архитекти от Сдружение "Мещра" – партньори на кампанията "Опознай традициите, за да обикнеш народа си!" за създаване на образователен център на НЕМ. Всеки гост ще може да подпомогне купуването на оборудване и обзавеждане за образователния център, като дари сума според възможностите си в кутията за дарения.
 
Вижте програмата на Националния етнографски музей за Европейската нощ на музеите.

Свързани новини

Наближава премиерата на "Иначе казано"

17.12.2018

"Rock the Operа" ще разтърси НДК

04.12.2018

Българи спечелиха латино Grammy!

19.11.2018

Изложбата на Арнолд Нюман наближава

01.11.2018

Steam Room представя: НЕОН

31.10.2018

Коментари