Street Masters с успешно пето издание и нови публики

Изгряващи звезди на бийтбокса, впечатляващо международно участие, обучения и концерти показа на своето пето издание фестивалът за градска култура Street Мasters. Вече като част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019" тазгодишното издание предложи богата и ориентирана към бъдещето на културната индустрия програма. То се проведе в рамките на три дни и бе посетено от повече от 5 000 души. 
 
На няколко градски локации фестивалът Street Masters 2017 осъществи многообразие от прояви, които имаха за цел да повишат интереса на различни хора към стрийт културата, както и да бъдат разрушени митовете за нея и как тя се случва. Традиционният фокус в програмата - световни първенства по бийтбокс и брейк, бяха придружени от концертите на утвърдени музиканти като KiNK и Dub Pistols, а така също и обучителна програма, осъществена с подкрепата на международната платформа Red Bull Music Academy. 
 
В петото си издание, освен публиката в Пловдив, фестивалът привлече значителен интерес и от чужбина, като на живо бийтбокс състезанията са гледани от над 120 000 души по цял свят през канала на SBX, а брейк състезанията в събота са гледани от близо 70 000 души през канала на BBoy World.
 
В състезателната програма на 23 юни Betabox Мasters отличи изгряващите звезди на бийтбокса. Включиха се участници от над 30 държави от Европа, САЩ, Южна Корея, Сингапур, Япония, Китай, Казахастан, Азербайджан. Силно впечатляващо в рамките на бийтбокс програмата беше и представянето на българските състезатели Killa Bee от Добрич и MaxО от Габрово, които успяха да стигнат до полуфинал, побеждавайки много сериозни артисти като Babeli от Германия, Big Ben от Белгия и шампионa на Азия Piratebean. 
 
На следващия ден, 24 юни, в Градската градина се проведе третото международно издание на Street Мasters Jam в рамките на фестивала. То включваше битки в стиловете breakin` и all style. В него имаше участници от 4 континента, като част от тях бяха артисти, които журираха на предишното издание на фестивала. Победители в брейк надпреварата станаха Twizter от Италия и Tony Fly от Словения, а в all style битките победители бяха Remy от България и Nina от Казахтан. 
 
Акцентите в концертната програма бяха лайв изпълнението на електронния музикант и диджей KiNK (Страхил Велчев), чиито редки изяви в България винаги носят печата на извънредно преживяване, подгряван от френския Loop Station артист Tioneb, както и концертът на британските дъб легенди Dub Pistols.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024