Bruno Mars дарява 1 млн. долара за благотворителност

Bruno Mars оповести, че дарява 1 милион долара от приходите от свой концерт в Мичиган за подпомагане на жителите на град Флинт в същия щат, които пострадаха от недостига на чиста питейна вода, съобщи dariknews.bg.
 
Носителят на "Грами" заяви пред публиката на шоуто си в Обърн хилс, на около 48 км от Детройт, че той и промоутърите от Live Nation ще пренасочат приходи от концерта към местна благотворителна организация.
 
През 2014 във Флинт бяха сменени ползваните водоизточици, но не бяха добавени намаляващи корозията фосфати и това доведе до замърсяване на питейната вода с олово от стари тръби. Високи нива на токсично олово бяха открити у деца и 12 души умряха от легионерска болест, като експерти подозират, че смъртните случаи са свързани с нечиста питейна вода.
 
"Благодарен съм на публиката в Мичиган, че се присъедини към мен, за да подкрепим тази кауза", каза певецът. "За жителите на Флинт заплахите остават същите години по-късно и е важно, че не сме забравили нашите братя и сестри, засегнати от това бедствие", сподели той.

Свързани новини

Тейлър Суифт покори и Billboard

23.11.2021

Чуй най-новото от Silk Sonic: "Skate"

30.07.2021

Bruno Mars с уникален рекорд

02.06.2021

Silk Sonic и "Leave the Door Open"

05.03.2021

Oнлайн музикален фестивал PlayOn Fest

23.04.2020