ABBA тръгват на световно турне... като холограми

Шведската поп група ABBA планира световно турне, повече от три десетилетия след последното си официално такова преди разпадането си през 1982, напомня bgnes.com. Легендарният състав обаче няма да присъстват лично, въпреки че се събра за изпълнение през 2016. 
 
 
Вместо това, музикантите ще бъдат пресъздадени в "дигитални аватари" за турне на виртуална реалност през 2019, въпреки че всички членове на ABBA са живи. "Това е перфектно! Можем да бъдем на сцената, докато разхождаме кучетата си", каза Benny Andersson от групата пред "Herald Sun". "Дори не е нужно да напускам къщата си. Ако това наистина работи, ще има много други артисти, които ще искат да направят същото, дори и млади хора“, допълни той. 
 
Досега използването на холограми за музикални представления беше запазено за изпълнителите, които вече не са между нас. Но, като се има предвид пословичния страх от летене на певицата Agnetha Faltskog, това със сигурност е достоен (и икономичен) вариант за турне. Очаква се холограмата да пресъздаде музикантите в техния пик - в края на 70-те години.

Свързани новини

Агнета от ABBA представи солов сингъл

31.08.2023

ABBA THE SHOW вече и у нас

28.03.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023

"Voyage" на ABBA стана мултиплатинен

09.11.2022

Новините покрай АBBA не спират

13.04.2022