Световният хит "Летящия Бах" за първи път в България!

На 21 октомври в зала 1 на НДК ще можем да се насладим на Flying Bach - едно от най-интригуващите музикално-танцови представления през последните години. 
 
От 2010 насам огромният екип на Flying Steps обикаля континентите с един спектакъл, изпращан с овации, независимо дали се играе пред аудитория в Азия или в Европа. Шоуто е обиколило над 30 държави, и достига до над половин милион зрители. Отзвукът е винаги един и същ - заразителна енергия и изключителна зрелищност на хореографията. Спектакълът, който събира в едно класически фуги на Бах, съвременни танцови форми и смела хореография, предлага невиждано у нас преживяване. 
 
Flying Bach представлява първото претворяване на цикъла прелюдии и фуги за пиано на Йохан Себастиан Бах - Добре темперирано пиано, в мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, брейкденс и множество други форми на съвременния танц. Изключителното в случая е абсолютната синергия, постигната между творбите на Бах и всяко движение на танцьорите на сцената, които действат с увереността на театрални актьори и техническата прецизност на олимпийски атлети. 
 
Основни двигатели на този грандиозен проект са немският оперен режисьор Кристоф Хагел, световноизвестният хореограф Юи Кавагучи и берлинските брейкденс танцьори и четирикратни световни шампиони Flying Steps, ръководени от легендарния Вартан Басил. 
 
"За нас Flying Bach е възможност да покажем, че хората от Flying Steps са не просто брейкденсъри, а истински творци", споделя Басил. "Комбинирането на елементи от градската култура с естетиката на класическата музика е невероятно ефективен начин да създадем нещо съвсем ново и изключително подходящо за голямата сцена. Намираме го за истински вълнуващо", допълва той. 
 
Особен акцент на 21 октомври в зала 1 на НДК ще бъде и участието на младата, но вече доволно известна в родната си Италия балерина Виргиниа Томаркио. Тя е част от големия балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти. Италианската аудитория я познава като победител в телевизионното шоу Amici di Maria De Filippi.  
 
До момента спектакълът Flying Bach е обиколил 31 държави, докоснал повече от 400 000 човека. Flying Steps продължават да са една от най-успешните "улични трупи" в света със спиращи дъха спектакли и единствени по рода си хореографии, които "говорят" на различен тип публика по целия свят. Трупата основават Вартан Басил и Кадир "Амиго" Мемис през 1993 в Берлин. Flying Steps специализират в съвременни стилове - като breaking, popping и locking и печелят редица световни шампионати включително Battle of the Year’ 2000 и Beat Battle 2007. Започнали през 1993 от танци върху опаковъчен картон, Flying Steps са достигнали световни висоти и са успели да стъпят на най-големите сцени – една изключителна история за успех от ъндърграунд недрата на Берлин.  
 
През 2010 с Flying Bach те правят революция в културата на брейкинга, бидейки първите, които показват изкуството на този танцов стил, като в същото време се харесват на хора от всички възрасти. Flying Bach е първият шоу-спектакъл, комбинирал брейкденс с класическа музика, който печели специалната награда на ECHO Klassik. 
 
"Well-Tempered Clavier” ("Добре темперирано пиано") от Йохан Себастиан Бах  
"Нека добре темперираното пиано бъде като ежедневния ти хляб", известният композитор Роберт Шуман пише в творбата си "Музикална къща и правила на живота" през 1850, наричайки разтърсващата колекция солова музика за пиано и клавесин от Йохан Себастиан Бах "най-великата творба на всички времена". За много изключителни музиканти "Добре темперирано пиано" предоставя храната, от която се нуждаят. Счита се за една от най-важните творби в историята на класическата музика и най-влиятелната полифонична композиция.  
 
Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежите на Eventim и TicketPro на цени от 30 до 80 лв. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, но без седящо място. За деца над 10 г., ученици и студенти е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без тази от 30 лв. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ. 

Свързани новини

Световният хит "Летящия Бах" ни очаква

19.10.2017

Коментари