Лиляна Кехайова свири с Виенския камерен оркестър в София

Автентичното виенско коледно настроение идва в София на 5 декември с празничен концерт на знаменитите музиканти от Виенския камерен оркестър в Зала 1 на НДК. Лиляна Кехайова е българската звезда във виртуозния състав, която пристига заедно с тях за най-истинското коледно музикално преживяване този сезон.
 
Лиляна Кехайова е родена в семейство с музикална история и започва да свири на виолончело още на шест годишна възраст. След като завършва НМУ "Любомир Пипков" София, е приета във Виенската Консерватория в класа по виолончело на Лилия Шулц-Байрова. Успехът я следва неотлъчно между Виена и София. Наградите й като солист и като част от класически камерни ансамбли са многобройни: Кехайова е печелила конкурси в България и чужбина, сред които I награда на "Concertino Praga" (2006); 2013 е лауреат на конкурса на Виенската Консерватория "Фиделио"; 2005 и 2007 печели конкурса "Млади Виртуози" (София) и мн. др. 
 
Лиляна е пълноправен член на Виенския камерен оркестър, с който идва и у нас, соло чело на оркестър "Camerata Orphica", а от 2014 е генерален секретар на "International Music Academy Orpheus" - Виена, където всяка година участват повече от 100 студенти и 20 професори и световноизвестни солисти. Лиляна Кехайова е стипендиант на "Thomastik-Infeld Vienna", "Bank Ausria", 2012 получава стипендия от Виенската Консерватория, след което печели и голямата стипендия на австрийската фондация "Alban Berg". 
 
Българските зрители посрещат виолончелистката Лиляна Кехайова и прочутите й колеги-музиканти от един от най-елитните оркестри в света - Виенски камерен оркестър на 5 декември 2017 в 20:00 в зала 1 на НДК за най-качественото коледно събитие тази зима. В програмата на празничния концерт зрителите ще могат да чуят виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.  
 
Билетите за коледния концерт са на цени от 50 до 100 лв. и са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. 
 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023