Световният хит "Летящия Бах" ни очаква този уикенд

След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия, Flying Bach вече е утвърдена марка, която продължава своя живот – година след година, шоу след шоу. 
 
Вартан Басил е изключително доволен от начина, по който продукцията се е получила. "При други подобни спектакли, брейкденсърите просто танцуват на определена музика. При Flying Bach, ние не просто танцуваме, а визуализираме Добре тамперирано пиано на Бах. За нас турнетата на Flying Bach са сбъдната мечта. Искаме да впечатлим абсолютно всяка аудитория във всяка държава с нашето изкуство." Както добавя режисьорът Кристоф Хагел, "Движенията на брейкденсърите са точно толкова яки, колкото фугите на Бах. И няма значение дали си от Хърватия или Япония, за да им се насладиш напълно." 
 
 
Хагел, един от най-креативните и прогресивни съвременни творци, е възможно най-правилният човек, който да оглави продукцията на Flying Bach – една шеметна смес от пиано, кецове, брейкбийтове и специфичните фуги на Йохан Себастиан Бах. Произведението, върху което стъпва тази модерна танцовомузикална амалгама носи дългото и многообяснително име: ДОБРЕ ТЕМПЕРИРАНО ПИАНО, ИЛИ ПРЕЛЮДИИ И ФУГИ ВЪВ ВСИЧКИ ТОНОВЕ И ПОЛУТОНОВЕ, КАСАЕЩИ КАКТО МАЖОРНИТЕ ТЕРЦИИ, ТАКА И МИНОРНИТЕ. ЗА ПОЛЗА И УПОТРЕБА КАКТО НА ЖАДНОТО ЗА УЧЕНИЕ МУЗИКАЛНО ЮНОШЕСТВО, ТАКА И ЗА ЗАБАВНО ВРЕМЕПРОВОЖДЕНИЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ПРЕУСПЕЛИ В ТОВА УЧЕНИЕ.
 
По същество то представлява цикъл произведения, състоящ се от 48 прелюдии и фуги за пиано, обединени в 2 тома по 24 произведения. В настоящия си вид, Flying Bach е 70-минутна мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, съвременни бийтове и почти свръхестествените способности на берлинските първенци и четирикратни световни шампиони Flying Steps.  
 
"Шоуто се развива непрекъснато", споделя брейк танцьорът и хореограф Майкъл Роузман. "Внимателно следим нашата сцена и добавяме всякакви невероятни движения. Има много технически сложни моменти в танца, които биха оценили, и любителите и спецовете в това изкуство." 
 
Един от акцентите в Flying Bach e участието на младата, но вече доказала се в родната си Италия балерина Виргиниа Томарчио. "От малка усещах танцът в кръвта си“, споделя Томарчио. "Най-хубавото е, че това не остана мечта, а се превърна в моя живот.“ Днес тя е част от престижния балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти.  
 
В спектакъла на рояла ще се радваме и на българското участие на Вида Калоянова – пианист, солист, и камерен музикант в редица концерти в цяла Европа. Завършва с отличие НМУ "Любомир Пипков“ и след това продължава музикалното си образование в Берлин. От 2011 тя е част от трупата на Flying Bach и се счита за основен двигател и вдъхновение на творческия директор – Кристоф Хагел, тъй като в живота е и негова съпруга.  
 
Билетите за шоуто са в продажба в мрежите на Eventim и TicketPro на цени от 30 до 80 лв. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, но без седящо място. За деца над 10г., ученици и студенти е предвидена отстъпка от 10лв. на билет във всички ценови категории, без тази от 30лв. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ. 

Свързани новини

"Летящия Бах" за първи път в България!

10.10.2017