Джаз, класика и аржентинско танго на 9 ноември в Sofia Live Club

На 9 ноември Джазът среща класиката и аржентинското танго в Sofia Live Club с изпълненията на Теодосий Спасов, Марио Хосен и Клаудиуш Баран.
 
Тримата феноменални музиканти, всеки - виртуоз в своята инструментална сфера – ще представят в интимна клубна атмосфера истински експериментален спектакъл. Музикалната еклектика в ноемврийската софийска вечер включва изпълнения на Астор Пиацола, Норберт Щулце, Чък Кърия и аржентинско танго на цигулка, кавал, акордеон и бандонеон. 
 
Клаудиуш Баран, най-известният европейски акордеонист, идва отново в София със своя бандонеон и заредено с аржентинска страст танго. Баран е носител на бронзов медал Заслужил за културата Gloria Artis. Знаменитият поляк, завършил Музикалната академия "Фредерик Шопен" във Варшава и консерваторията "Паул Дюка" в Париж, е едва една трета от виртуозното присъствие на 9 ноември. 
 
Талантливият цигулар, спечелил си прозвището "Българският Паганини", Марио Хосен отговаря за класическия елемент в репертоара на тази изненадваща комбинация от музикални стилове. Проф. Хосен прави своя дебют като солист с оркестър едва на осем години. Получава образованието си в София, Виена и Париж. Солист с международна репутация, Марио Хосен живее във Виена, но концертира активно по света и преподава в България и чужбина. Той е и почетен професор по цигулка на НБУ и гост професор в Япония, със завидна преподавателска кариера и студенти-носители на едни от най-високите отличия от конкурси и фестивали в Европа и Азия.
 
Легендарният Теодосий Спасов затваря кръга на талантливи и иновативни знаменити музиканти, които ще заразят публиката в Sofia Live Club с неподправените си импровизации, техничност, опит и вдъхновение. Неповторимият Теодосий Спасов, чиито оригинален стил и класа в изпълненията му на кавал, са разпознаваеми не само у нас, но и по света, ще бъде част от неочакваното трио. Известният като "кавалджията на света" Спасов ще внесе деликатната джаз нотка и традиционния етно елемент в Джазът среща класиката и аржентинското танго на 9 ноември. 
 
Билетите за концерта в Sofia Live Club на 9 ноември, 21:00 са на цена от 30 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim. Билети ще могат да се закупят и на входа на клуба в деня на концерта на цена 35 лв. 
 

Свързани новини

Теодосий Спасов с клубен концерт

26.10.2022

Поли Хубавенска с нова песен

25.06.2019

Теодосий Спасов и Иван Шопов с албум

23.10.2018

Концерт на Траяна глас и Теодосий Спасов

23.11.2016