Наближава връчването на American Music Awards 2017

Наградите American Music Awards, най-голямата церемония по награждаване чрез гласуване на фенове, където почитателите гледат любимите си артисти и поп икони, които се събират в чест на идоли, новодошли и разбиващи рекорди изпълнители на съвременната музикална сцена, ще отбележи 45 години на музика на живо от Microsoft Theater в Лос Анджелис в неделя, 19 ноември, по ABC. 
 
Музикалната легенда Diana Ross ще се качи на сцената за изключително изпълнение на наградите American Music Awards 2017 и ще бъде удостоена с награда "American Music Award for Lifetime Achievement". Christina Aguilera ще отдаде почит на Whitney Houston с музиката от "The Bodyguard", в чест на 25-тата годишнина на филма, което се пада в седмицата на наградите. Други обявени изпълнители са BTS и Selena Gomez. 
  
Номинациите за тазгодишните награди бяха обявени миналия месец. Bruno Mars води с 8 номинации, включително "Artist of the Year", "Video of the Year" и "Favorite Male Artist – Pop/Rock". The Chainsmokers, Drake, Kendrick Lamar, Ed Sheeran и The Weeknd го следват с 5 номинации за всеки от тях, докато Justin Bieber, Daddy Yankee и Luis Fonsi получиха по 4. Освен това Keith Urban получи 3 номинации, а Rihanna и Halsey по 2. 
 
Победителите в American Music Awards се определят изцяло от гласовете на феновете. Гласуването е отворено за всички категории.
Номинираните в категорията "Artist of the Year" са Bruno Mars, The Chainsmokers, Drake, Kendrick Lamar и Ed Sheeran. Гласуването за тази категория ще приключи в четвъртък, 16 ноември. Гласуването за останалите категории ще бъде до понеделник, 13 ноември.
 
За категориите "New Artist of the Year" и "Collaboration of the Year" феновете могат да гласуват за всяка награда по 100 пъти на ден, чрез платформата за гласуване. За всички останали категории, гласуването е ограничено до веднъж на ден на billboard.com/amas и theamas.com/vote.
 
Номинациите за American Music Awards са базирани на ключови взаимодействия с фенове, отразени в Billboard Magazine и на Billboard.com, включително дигитални продажби на албуми и песни, радио излъчвания, онлайн слушания, социална активност и турнета. Тази информация е проследена от Billboard и партньори като Nielsen Music и Next Big Sound. Периода за избор за American Music Awards 2017 беше от 9 септември 2016 до 14 септември 2017.

Свързани новини

Виж по-интересните моменти на АМА's 2022

21.11.2022

Ерос Рамацоти с нов сингъл

29.08.2022

Билетите за Ерос - вече в продажба

23.06.2022

Machine Gun с нова компания на AMA's

22.11.2021

Виж отличниците на AMA's 2021

22.11.2021