Demi Lovato на съд за правата върху песента "Let It Go" (аудио)

Испанският изпълнител Jaime Ciero, който твърди, че мелодията от филма на Disney "Frozen" копира неговата "Volar", съди певицата Demi Lovato. 25-годишната звезда записа хита като сингъл след излизането на анимационния филм през 2013. Тя включи преработена версия на песента в албума си Demi, който излезе същата година.
 
 
Сега името на Demi фигурира в обвиненията на Ciero, според които песента и е вдъхновена от неговата песен "Volar". В жалбата си пред съда Cierо нарича песента си "огромен международен успех, достигащ до милиони слушатели и първите места в класациите за най-популярни парчета".
 
 
Той привежда за доказателство прилики в нотните комбинации, структури, мелодии, текст, теми и продукция в двете песни като доказателство, че "Let It Go" е копие на неговата песен. Той съди Demi, Idina Menzel, която изпълнява песента във филма, и Disney. Ciero е поискал дял от печалбата на филма, който спечели почти 1,3 милиарда долара в целия свят. 
 
 
Коментирайки по-рано успеха на "Let It Go", Demi отбеляза, че обича да пее тази песен, имайки предвид собствените й битки, включително борбата с хранителните разстройства и проблемите с наркотиците. "Мисля, че песента е се харесва толква, защото думите са изключително надъхващи", казва тя пред MTV. "Наистина е вдъхновяваща и когато я слушаш, те кара да искаш да си себе си и да се гордееш с това, което си."
 
И добавя: "Кара ме да се чувствам приповдигнато, но в същото време напомня какво означава да бъда несигурна в себе си. След като пораснах и преминах през известни житейски проблеми, започнах да се гордея със себе си и сега истински мога да почувствам песента. Мисля, че това е перфектната песен за мен."

Свързани новини

#BestNewMusic тази седмица

25.07.2022

Demi Lovato пусна клипа към Melon Cake

24.08.2021

Деми Ловато и "Dancing With The Devil"

02.04.2021

Деми Ловато разтърсва с живо изпълнение

30.03.2021

Деми Ловато започна отначало

17.03.2021