Честваме на Деня на тангото в София

Любителите на аржентинското танго се готвят да отбележат Световния ден на тангото в София за 14-та поредна година, информира MySound.bg. Честването на празника ще продължи от 8 до 10 декември и ще включи вечерни милонги (танго партита), шоу демонстрации и семинари за танцуващи танго.
 
Кулминацията на уикенда ще бъде станалият вече традиционен Танго бал, който предстои в голямата зала на Централния военен клуб от 20.30 ч. на 10 декември, неделя. За първи път балът ще се проведе в навечерието на празника, а не на самия ден, 11 декември, както обикновено.
 
Преди за започне балът, танцуващите танго ще могат да загреят на две специално организирани милонги - Milonga Abrazos на 8 декември, петък, от 21 ч. в Tango & Pepper Studio на улица "Граф Игнатиев" 3 и Milonga De Los Maestros на 9 декември, събота, в зала Palante Downtown на улица "Раковски" 78 с начален час от 21.00 ч.
 
Специални гости на събитието са Джовани Кокомеро и Лорена Тарантино – млада и изключително талантлива двойка танцьори и преподаватели на аржентинско танго от Италия, които ще изнесат 4 семинара за танцуващи танго и ще се представят с гала-шоу по време на бала на 10 декември. Джовани и Лорена са преподаватели в две от водещите италиански школи по аржентинско танго – Salone Margherita (Неапол) и Gtango (Салерно), освен това активно преподават и популяризират аржентинско танго в университета на Салерно и в редица училища в региона на Кампания. 
 
 
Освен Джовани и Лорена, за събитието пристига и професионалният танцьор на танго от Мексико Алонсо Алварес, който ще направи шоу-демонстрация с българската танцьорка Мария Узунова по време на милонгата в петък, 8 декември. Милонгата на 9 декември пък ще включва шоу-изненада на софийските преподаватели на аржентинско танго.
 
Подробна информация за събитията от уикенда, посветен на Деня на тангото, може да бъде прочетена на официалния сайт diadeltango.com и във фейсбук.

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024