Софийската филхармония с цикъл концерти "Музиката на Европа"

Софийската филхармония в партньорство с НМА "Проф. Панчо Владигеров" представя 28 концерта с музиката на 28-те страни-членки на Европейския съюз. Те ще бъдат с участието на водещи български музиканти, студенти от Националната музикална академия и музиканти от някои от страните-членки на ЕС.
 
Концертите ще се състоят всеки понеделник от 19:00 часа от януари до юни 2018 в концертен комплекс "България". Времевият отрязък съответства на Българското председателство на съвета на ЕС. 
 
Програмата включва както шедьоври на класическата музика, така и съвременни музикални образци. Солистите на концертите ще бъдат утвърдени родни музиканти, таланти, които все още развиват своя потенциал и солисти от Европа, доказали се на международната сцена. 
 
Първият концерт, на 2 януари, е посветен на Естония – страната, от която приемаме Председателството на Съвета на ЕС. В програмата ще звучи музиката на забележителния естонски композитор и дисидент Арво Пярт в изпълнение на Павел Златаров – цигулка, Маргарита Илиева – пиано, Иво Александров – виолончело и със специалното участие на проф. Борислава Танева. Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия – страната, която ще приеме Председателството на съвета на ЕС.
 
Входът за всички концерти е свободен.

Свързани новини

"Подари концерт за Коледа" 2017

04.12.2017