Eric Clapton се бори с увредени нерви и загуба на слуха

Eric Clapton е силно разтревожен за предстоящото си шоу в Хайд парк в Лондон, защото се бори със сериозни здравословни проблеми.
 
72-годишният китарист ще бъде хедлайнер на фестивала British Summer Time през юли, но признава, че никога не се е чувствал по-нервен и неуверен преди концерт. Освен тинитуса, от който страда от години, той се бори и с нервни увреждания, които засягат ръцете му и му налагат да свири по различен начин.
 
"Все още ще работя", каза той в скорошно интервю пред BBC. "Единственото, което ме смущава е, че оглушавам. Имам тинитус, ръцете ми не работят както преди. Искам да кажа, надявам се хората да идват, за да ме слушат, а не да ме разглеждат като медицински експонат. Макар да ми е ясно, че и това го има - аз самият понякога се чудя как изобщо още съм тук."
 
Eric се бори с болката от нервна увреда през последната година и признава, че изпълненията на живо са се превърнали в предизвикателство. “Започна като болка ниско в гърба, но прерасна в нещо, което наричат периферна невропатия,” обяснява легендата. “Прави свиренето много трудно и се наложи да се примиря с факта, че състоянието ми няма да се подобри.”
 
Сега той подбира много внимателно концертните си участия, добавяйки: “Това, което ще си позволявам да правя, в разумни граници, е да записвам в студиото. Не искам да се превърна в посмешище.”

Свързани новини

Eric Clapton с ново концертно DVD

27.12.2016

Коментари